Flamsigt äventyr för hela familjen
Will Smith (t.h) och Josh Brolin i science-fiction-komedi 'Men In Black 3,' en film om en tidsresande agent som ändrar på framtiden.(Foto: Wilson Webb/ Columbia Pictures Industries, Inc.)


  • Film: Men in Black 3
  • Produktionsår: 2012
  • Produktionsland: USA/Förenade Arabemiraten
  • Regi: Barry Sonnenfeld
  • Medverkande: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Emma Thompson, Jemaine Clement m fl.
  • Kommer ut: 120926

Agent J (Smith) och Agent K (Jones/Brolin) är tillbaka än en gång. Som vanligt är deras uppdrag att rädda världen. Det är ett spännande äventyr som presenterar för oss en rad nya flamsiga och farliga utomjordingar.

När den superelake utomjordingen Boris the Animal (Clement) flyr från fängelset på månen (sic!) sätter han igång en händelsekedja för att ändra historien från och med 1969. Detta resulterar i att en armada från Boris hemplanet kan invadera jorden. Efter att Agent K har blivit raderad från de senaste fyrtio åren är det upp till Agent J att resa tillbaka i tiden och försöka göra så att saker och ting återställs.

Nytt för denna film är alltså tidsresor. När man använder detta tema kan det ofta bli väldigt förvirrande. Det hela blir dock inte alltför invecklat. Temat gör främst så att handlingen är placerad 1969, vilket ju är en ganska kul grej särskilt med tanke på att agenterna har minst lika knasiga hjälpmedel som de har längre fram i tiden. Och det är ju lite kul när den yngre Agent K ska sätta igång sin deneuralizer (den där blinkande manicken som gör att vittnen glömmer vad de sett) och man hör ett ljud komma från den som påminner starkt om de gamla uppringningsmodemen.

Precis som föregångarna är detta en ganska tramsig film, som är mer en parodi av science fiction-filmer än en riktig science fiction-film. Det är en stor film, som drog in snuskigt mycket pengar på biljettintäkter. Men sanningen är den att jag ändå skulle beskriva filmen som lite(n). Den är lite småtrevlig, lite småspännande, lite smårolig. Detta gör den så klart perfekt för hela familjen att se. Det kanske är därför den drog in så mycket pengar.