Finanskonsult fick en annorlunda kulturell upplevelse
Geoff Parker med dottern Emma Parker, på Shen Yun Performing Arts föreställning i Dublin. (Foto: Epoch Times)


Geoff Parker är finanskonsult och bor i Dublin. För 20 år sedan kom han till Irland från Australien. I helgen såg han tillsammans med dottern Emma Parker som är student, Shen Yun Performing Arts Touring Companys föreställning vid The Convention Centre Dublin.

– Åh, jag tyckte det var en underbar föreställning! Dräkterna från olika tidsepoker tyckte jag var otroligt vackra, sade Parker.

Dottern Emma höll med och beskrev dräkterna som “fantastiska”.

Paker sade:
– Danserna var otroliga…och det var så mycket energi! Jag tyckte jättemycket om det! Men vi kom för musikens och orkesterns skull och det var verkligen vackert. Jag tyckte om de olika, nya instrumenten man fick höra, så det var väldigt bra. Min dotter spelar ett par olika instrument, och sjunger.

– Jag spelar piano och det gör mina systrar också och så sjunger jag… Det hela var fantastiskt. Dansarna var verkligen bra, vi tyckte mycket om det, sade Emma.

– Sångarna var mycket bra. Det uppskattade jag verkligen. Och de hade ingen mick. Wow! Vilken styrka. Helt otroligt att de inte använde mickar!

Parker var också imponerad:
– Mycket vackra röster, och sopranen, hon var bara aaaah! Det var verkligen bra! Jag tyckte om tenoren också, han hade en sådan kraft i rösten och pianisten i bakgrunden, hon var väldigt bra.

Emma tyckte att Shen Yun-orkestern var vacker.

– Jag tittade på orkestern och det var underbart. Man tänkte inte på dem, men vi satt rätt långt fram så man kunde liksom kika ner och se vad de gjorde, det var fint. Och damen som kom med det där instrumentet, erhun, det var ett jättefint instrument, vackert! Jag hade inte hört talas om det förut, men det var otroligt fint! sade Emma.

Erhun är ett tvåsträngat kinesiskt instrument som är känt för sina melankoliska och vackra toner. Parker berättade om vilka känslor som väcktes hos honom när han hörde erhun.

– Det var verkligen en ovanlig kulturell upplevelse, det var fint att få se en så annorlunda konstform och det var intressant att få se Kinas historia i det här också. Med de olika nyanserna och trossätten och man kunde se det moderna Kina också och det faktum att de inte får framträda där, det är skrämmande, sade Parker.

Shen Yun får inte resa till Kina, på grund av förtrycket av traditionell konst och uttrycksfrihet under det auktoritära styret.

– Jag har aldrig sett något liknande! Det var fantastiskt! sade Emma.

– Det var en kulturell upplevelse. Jag tänkte också på att flickornas dräkter var anständiga och att de var så vackra, och killarna dansade också vackert. Det här ska man ta med hela familjen på. Det var verkligen bra, sammanfattade Parker.

Reportrar: Alan McDonnell och Martin Murphy.

Efter föreställningarna i Dublin beger sig Shen Yun Performing Arts Touring Company till Bryssel där de framträder från den 29 mars till och med den 3 april. 

För ytterligare information se hemsidan www. ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: www.theepochtimes.com/n2/index2.php?option=com_content&task=view&id=53633&pop=1&page=0&Itemid=1