Filmregissör: Något oerhört sällsynt
Filmregissören Joseph Kuo såg Shen Yun Performing Arts i Tainan, Taiwan. (Foto: Epoch Times)


– Mycket, mycket rörande! De (Shen Yun) kan röra människor till tårar, sade filmregissören Joseph Kuo efter att ha sett Shen Yun uppträda i Taiwan.

Shen Yun Performing Arts New York Company gav sin andra föreställning av turnéen i Taiwan 2012 på Tainan Municipal Cultural Center, kvällen den 8 mars. Joseph Kuo, vars kampsportsfilmer var mycket populära i Taiwan på 70-talet, var där. Han har sett gruppen uppträda flera år i rad.

– Jag har blivit berörd av föreställningen varje gång. Det är bortom ord.

Jospeh Kuo påpekade att varje artist har lagt ned mycket tid, kraft och energi på rigorös träning för att kunna uppnå sådana enastående resultat.

– I varje nummer ändrade de rörelserna närapå var tredje till femte sekund. Utan upprepad rigorös träning är det omöjligt att göra det.

Med sin rika erfarenhet från filmkretsar i Hongkong och Taiwan, anser Joseph Kou att Shen Yun alltid är förstklassiga i fråga om konst, koreografi, dräkter och design.

– I synnerhet bakgrundsprojektionen är helt sagolik i år! Jag har funderat på vad för slags design eller datateknologi som lyckas möjliggöra sådana effekter. Sett till de senaste decennierna är det bara Shen Yun som kan framföra en sådan utomordentlig föreställning.

Kou rekommenderar Shen Yun till människor i alla samhällsskikt.

– Detta är något oerhört svårt att hitta under ett helt liv, så sällsynt. Uppträdandet är verkligen helt underbart. Tveka inte, och slösa inte bort tiden genom att vänta!

Han nämner ordet ”rörd” upprepade gånger för att ge uttryck för sina känslor för Shen Yun.

– Jag blev lika rörd av föreställningen varje gång jag såg den. Jag berördes verkligen på djupet. Jag har sett den två eller tre gånger varje år.

Joseph Kuo, vars egentliga namn är Guo Qingchi, var en av Taiwans största filmskapare i kampsportsgenren på 70-talet. Kou var den tredje regissören som utnämndes till ”million-dollar-box-office-regissör”. Han har regisserat 28 filmer.

Li Yuan & Billy Shyu rapporterade.

Översatt från engelska.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts, som har börjat en helt ny världsturné 2012. Showen kommer till Cirkus i Stockholm den 4, 5 och 6 april 2012.

Mer info om Shen Yun Performing Arts, kinesisk kultur, kalendern för världsturnén och biljetter: www.shenyunperformingarts.org