Filmregissör lovordar Chinese Spectacular
Kristina och Rune Lanestrand på Chinese Spectacular (Jens Almroth/Epoch Times)


STOCKHOLM – Medan föreställningssviten med Divine Performing Arts’ Chinese Spectacular gått på Cirkus i Stockholm har den fått entusiastisk respons och stående och det har satts in en extra föreställning på Cirkus den 3 april.

Publiken får uppleva dans, sång och trummor och fascinerande gamla kinesiska traditioner som nu på väg in i en ny era i Kinas historia.

Filmregissören Simon Kaijser da Silva från Stockholm kom till tisdagens föreställning.

– Det var mycket intressant. Min enda referens till kinesisk kultur har varit kinesiska filmer så man kan känna igen vissa saker från film – det är mycket intressant. Såsom användandet av textilier i danserna och den här kampsportliknande akrobatiska dansen, ett slags blandning mellan dans, akrobatik och kampsport, säger da Silva.

Han uppskattade flera nummer.

– Jag gillade den mongoliska hästdansen [Boskapsdrivning på de mongoliska slätterna], särskilt några av rörelserna där de imiterade ridning. Väldigt, väldigt bra – med mycket enkla medel men mycket effektivt.

– Jag tyckte också om Havsnymferna där de använde de blå solfjädrarna. Den var mycket fin. Återigen var tyget mycket effektivt.

Kristina Lanestrand, ansvarig utgivare för Småbrukaren, såg också föreställningen.

– Jag tycker det var underbart och verkligen vackert, som en saga. Jag tyckte att kläderna och kostymerna var fantastiska

– Jag var väldigt fascinerad av den tvåsträngade [Erhu]. Verkligen så vackert! Jag spelar själv fiol och den har fyra strängar så jag vet hur svårt det är!

Hon sade att det var en fullständigt ny erfarenhet för henne.

– Jag tycker att det var väldigt graciöst: Rörelserna uttryckte så mycket. Jag tycker att det är fascinerande.