Filmproducent: "Shen Yun är andlig och upplyftande
Filmproducenten Kimberly Eastwood och hennes make Shawn Midkiff, firade Kimberlys mamma Roxanne Tunis, födelsedag. Damerna är dotter och hustru till Clint Eastwood. I firandet ingick Shen Yun Performing Arts föreställning på Granada Theatre i Santa Barbara, USA, den 30 april 2016. (Foto: NTD Television)


Kimber Eastwood, filmproducent och tillika dotter till Hollywoodlegenden Clint Eastwood, såg Shen Yun Performing Arts föreställning på Granada Theatre i Santa Barbara den 30 april. Med sig hade hon sin make, skådespelaren och producenten Shawn Midkiff, och sin mor, Roxanne Tunis, som firade sin 86-årsdag. Det var den sista av Shen Yuns 31 utsålda föreställningar i åtta städer i Los Angeles-området.

Sofistikerade danstekniker, en orkester som sammanför instrument från öst och väst, vackra dräkter, och en imponerande digital bakgrund, det är Shen Yun vid första anblicken. Men när man gräver djupare finner man den traditionella kinesiska kulturen, som bygger på konfucianism, daoism och buddhism.

Kimber Eastwood ansåg att budskapet bakom Shen Yuns program är mycket ”upplyftande och andligt”, och det är ”vad världen behöver i dag.”

Hennes make Shawn Midkiff tillade:

– Ja, det var mycket positivt, fina berättelser som är mycket lätta att följa med i. Han noterade berättelsernas teman:

– Det visar att det goda alltid vinner till sist.

Uppskattade texterna

Shen Yuns föreställningar inkluderar bel canto-sångare som sjunger på kinesiska, medan översättningen projiceras på en digital bakgrund. Texterna är originalverk med filosofiska reflektioner om människans liv.

Kimber Eastwood fann att budskapen som uttrycktes i Shen Yuns texter gav genklang i hennes egen tro.

– Orden i sångerna var verkligen andliga. Vi älskar budskapet. Vissa människor tror att vi kommer från evolutionen. De glömmer bort Gud. Men det är där vi kommer ifrån. Vi kommer från himlen. Och det är det budskap som vi måste tro på. Vi glömmer det när vi lever i denna galna värld, sade hon.

Paret hänfördes av den animerade digitala bakgrundsskärmen och musiken.

– Det var väldigt speciellt. Dansarna som försvinner upp till månen och blir en stjärna, och sedan kommer tillbaka. Högst unikt, sade Eastwood.

Maken tillade:

– Musiken var underbar. Sångarna var fantastiska. De har en [levande] orkester. Det är väldigt viktigt. Och det två-strängade instrumentet [erhu] var otroligt.

Var själv dansare

Födelsedagsbarnet, skådespelaren och dansaren Roxanne Tunis, är bland annat känd från Hitchcock-klassikern ”Fåglarna”. Hon hade verkligen sett fram emot föreställningen, berättade Kimber Eastwood. Tunis själv sade att hon tyckte föreställningen var fantastisk.

– Det var storartat! Jag var dansare förut, och jag uppskattar verkligen dansen. Jag älskade filmerna och bakgrunden, precis allt. Alla är underbara!

Tunis älskade särskilt scendräkterna. Shen Yuns klädskapare samlar otaliga modeller av traditionella kläder, från kejsares, ministrars och generalers dräkter till vanligt folks vardagskläder. De använder ljusa, starka färger till de hundratals nya scenkostymer som sys upp varje säsong.

– Dräkterna är helt otroliga, helt fantastiska. Dansarna är underbara. Jag är överväldigad, sade Tunis.

Alex Li och Sophia Fang rapporterade.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.