Filmproducent och författare i Hollywood: “Det var den bästa föreställning jag någonsin sett!”
Mercedes tog med sig sin kinesiske vän Lu, för att fira hans 98:e födelsedag. (Epoch Times)


Den kände författaren och filmproducenten Jon Mercedes var full av energi efter att ha sett Shen Yuns framträdande den här eftermiddagen på Music Center’s Dorothy Chandler Pavilion i Los Angeles.

– Först och främst var det den bästa föreställning jag någonsin sett, den täckte in femtusen års kultur från detta fantastiska land, Kina. Jag fascinerades av hur framstående dansarna, sångarna och alla i föreställningen var och av deras precision. Och dräkterna, de var så vackra. Det var fantastiskt, sade Mercedes.

– Jag skulle gärna se dem igen, två eller tre gånger, men vad jag förstår så åker de vidare imorgon, tillade han.

Jon Mercedes har varit i underhållningsbranschen i Hollywood sedan 1968 och har sett “hundratals föreställningar”.

– Produktionen var alldeles utomordentlig. Artisterna var underbara och det var också sättet de använde bakgrunderna och översättningen på, sade Mercedes.

Mercedes debut som filmproducent var “Pale Horse, Pale Rider” som deltog i filmfestivaler över hela världen. Filmen baserades på Katherine Anne Porters novell som vunnit Pulitzerpriset. I filmen spelade bland andra Charlene Tilton (som Dallas) och Ray Walston (som Picket Fences).Mercedes har också startat tre företag: Mercedes/Cohen Management, United Public Relations och The Mercedes Company. Under hans tid som chef för The Mercedes Company utvecklade och producerade företaget projekt som Gettysburg och A Bowl of Being för amerikansk TV. Mercedes skrev också för TV-succén Happy Days.

Mercedes säger att han är “mycket, mycket intresserad” av kinesisk kultur och för närvarande arbetar han på tre projekt som han skulle vilja filma i Kina.

Mercedes tog med sig sin kinesiske vän Lu, för att fira hans 98:e födelsedag, tillsammans med Lus dotter, Joycelyn Lu, för att njuta av Shen Yun.

Shen Yun, världens främsta grupp inom kinesisk musik och dans, har ett stort utbud av talanger på scenen och i orkestern. Varje föreställning ackompanjeras av Shen Yun-orkester, som kombinerar västerländska och österländska musikinstrument. Varje framträdande visar Kinas genuina arv, innan kommunismen tog över.

Jon tyckte så mycket om Shen Yun-orkester att han skulle vilja lyssna till musiken hemma.

– Mycket, mycket fridfull. Jag skulle gärna vilja ha en inspelning av musiken, sade Mercedes.

– Jag tror att man kan vara hemma, lyssna på musiken, dricka te och det skulle vara mycket lindrande och fridfullt för sinnet. Jag tror att det skulle lätta på stressen och läka folk från sjukdomar, tillade Mercedes.

Faktum är att det traditionella kinesiska tecknet för medicin (Yao) innehåller det kinesiska tecknet för musik (Yue). I det forna Kina trodde man att musik kunde läka sjukdomar.

Mercedes kom på det här själv när hans nu bortgångna hustru fick veta att hon hade två veckor kvar att leva. Mercedes berättade att han kunde hålla henne kvar i livet i tre år och sex veckor genom att låta henne lyssna på klassisk musik och fridfull musik.

På samma sätt talade Mercedes om sin egen hälsa efter föreställningen:

– Jag försäkrar er att den fick mig att må mycket, mycket bättre. När jag kom mådde jag inte bra. Nu har jag mycket mer energi.

Han lade också märke till en förändring hos sin vän:

– Lu, där borta, det var likadant med honom, när han kom hit gick han väldigt långsamt. När han kom ut gick han mycket snabbt.

En annan aspekt av Shen Yun som Mercedes uppskattade är att föreställningen passar alla, inte bara kineser. De flesta som såg föreställningen var västerlänningar.

– Jag skulle rekommendera den här föreställningen till vem som helst, det spelar ingen roll om de är kineser, mexikaner, mörkhyade eller vita, jag rekommenderar den till alla eftersom det är en föreställning om människans villkor och mänskliga värderingar, sade Mercedes.

Slutligen tillade Mercedes:

– Jag tyckte om föreställningens alla aspekter.

Jana BinLi var reporter.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/38924/