Filmen Bilar 2 kör över världen
Blixten Mc Queen finns inte bara på film, här också som legobil,  byggd av 325 000 legobitar. (Foto: AFP/Stan Honda)


Den animerade filmen ”Bilar” om racerbilen Blixten Mc Queen får nu en efterföljare. Den 5 augusti har filmen ”Bilar 2″ premiär i Sverige”. 

John Lasseter skrev och regisserade ”Bilar” (2006) och tar nu hand om regin i ”Bilar 2” (2011). Manuset står Ben Queen för, som tidigare är ganska okänd i manussammanhang.

Som producent ser vi en av de mer meriterade inom visuella effekter Denise Ream, som varit medproducent till filmen ”Upp” (2009) och exekutiv producent för visuella effekter i filmen ”Star Wars: Episod III – Mörkrets hämnd” (2005).

I huvudrollerna återhör vi Owen Wilson som ger röst åt Blixten McQueen. ”Larry the Cable Guy”, född Daniel Lawrence Whitney, gör rösten för skrotbilen ”Bärgarn”. Andra kända röster är Michael Caine och Emily Mortimer.

I ”Bilar 2” får vi följa de två kompisarna Blixten Mc Queen och Bärgarn när de lämnar sitt hemland USA för att vara med i världens största racerbilstävling. Vägen dit är ingen dans på rosor utan kantas av problem och överraskningar. Bärgarn får fler uppdrag än att bara vara sidekick till Blixten Mc Queen, han får också ett hemligt spionuppdrag, i vilket vi får följa honom genom världens städer tätt följd av agenter och hotfulla skurkar.

I en intervju med ” The Wall Street Journal” diskuterade regissören John Lasseter intrigen i filmen och sade:
– Varför går inte flera över till alternativa bränslen, det är den stora oljeindustrin som styr detta, så den kraften fick bli vår ”Bad Guy” i filmen.