Filantropen Sue Strauss: ”Shen Yun tar andan ur en”
Gregory Demler och Sue Strauss såg Shen Yun Performing Arts föreställning på Winspear Opera House, i Dallas, USA, den 7 januari. (Foto: Amy Hu/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts återvände till Dallas på sin nya turné 2016. Det blev ett tillfälle för filantropen Sue Strauss att slappna av, njuta och bara ta emot.

De värderingar som uttrycks i berättelserna i föreställningen gav genklang hos Sue Strauss, som kommer från en familj där själva givandet är ett sätt att leva.

– Det är fantastiskt. Det tar andan ur en. Det liknar inte något som jag någonsin har sett förut, sade Strauss.

Hon kom till Winspear Opera House den 7 januari tillsammans med sin personlige assistent Gregory Demler för att se Shen Yuns föreställning. Biljetten till föreställningen hade Demler gett henne som en julklapp.

I en ledarartikel från 2009 i tidskriften The Torch, sade Strauss att filantropi har blivit en länk mellan generationerna i familjen Wayne. Hennes föräldrar, Ernestine ”Ernie” och den framlidne Bradley Wayne har varit generösa stödjare av olika initiativ på Baylor University Medical Center i Dallas sedan 1980-talet, och de har gett Strauss och hennes två andra syskon ett starkt socialt samvete och en förkärlek för filantropi.

Strauss upplevde att medkänsla var ett tema i Shen Yuns föreställning.

– Jag tror att det är något vi alla behöver vara medvetna om, det skulle hjälpa oss eftersom det handlar om alla. Vi måste alla ha mer medkänsla, sade Strauss.

Hon syftade på dansen ”Det ståndaktiga hjärtat”. Dansen visar en ung familj som utövar den andliga metoden falungong. I den berättande dansen upprätthåller familjen sitt mod och sin medkänsla mitt i förtvivlan.

Strauss gav också uttryck för sina tankar om Shen Yuns uppdrag, och sade att medan vi vet mycket om Kina, är vi inte medvetna om nyanserna i dess ”otroliga historia och skönhet.”

– Jag tror att uppdraget är så viktigt. Kina är en sådan enorm del av världen, och vi vet inte tillräckligt om landet, sade Strauss.

Hon tyckte det var intressant att Shen Yun kan uttrycka vad som händer i dagens Kina.

Shen Yun Performing Arts, som är baserat i New York, grundades år 2006 för att återuppliva kärnan i den kinesiska kulturen – en kultur som traditionellt sett har betraktas som en gudomligt inspirerad civilisation, kan man läsa på dans- och musikkompaniets hemsida. Eftersom Kinesiska kommunistpartiet officiellt är en ateistisk regim, fruktar den den yttrandefrihet som Shen Yun åtnjuter i väst.

Strauss njöt även mycket av Shen Yuns symfoniorkesters musik till föreställningen.

– Den är så upplyftande och spännande, sade hon.

Amy Hu och Kati Vereshaka rapporterade.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.