Fick utbyte av professionaliteten
Väninnorna Sofia Ryderstedt och Karina Ogunnaike såg Shen Yun på Cirkus. (Foto: Epoch Times)


Den USA-baserade artistgruppen Shen Yun, ”Divine Performing Arts”, fick trots sitt fullspäckade turnéschema möjlighet att göra ett studiebesök på Steninge Slott i Stockholm. Efter besöket kom Karina Ogunnaike, glasblåsare på slottet, med sin väninna, kocken Sofia Ryderstedt, för att se en av Shen Yuns föreställningar på Cirkus.

De sammanfattar galan med orden: Färg. Dynamik. Tradition. Kulturarv. Kulturhistoria.

De uppfattade även ett budskap under föreställningen, Falun Gongs principer: Sanning Godhet Tålamod, och tyckte att de principerna var fint inbäddade i showen.

Båda kände till om Falun Gong sedan tidigare:

– De har ju haft demonstrationer flertal tillfällen.

– Det kändes naturligt. Det handlar ju om hälsa och kroppslighet. Friheten kändes under hela föreställningen. Det var naturligt att det innehållet fanns med, säger Karina.

Hon fortsätter:

– Det första trumnumret var helt outstanding. Det var väldigt häftigt. Musiken är skön. Hon som spelade det där solot med [erhun] var otroligt vackert. Det var maffigt.

Sofia hade den Mongoliska skåldansen som favorit:

– Och trummorna! En sådan otrolig skicklighet säger hon och illustrerar sin egen osmidighet.

De var båda imponerade av dansarna och deras skicklighet, att det såg så lätt och naturligt ut fast det säkert inte var det och att det hela var väldigt vackert utfört, samt att de hade färgglada kläder.

Det är svårt att förstå att ambassaden försökte stoppa galan tyckte Karina:

– Jag tycker att de [Falun Gong] ska få yttra sig. Det är inte klokt. Så fungerar det inte riktigt i Sverige. Det goda vinner, segrar. Även det traditionella. Att inte sätta munkavle, och tålamod lönar sig.