Fem britter inför rätta för terror


Fem av de nio män som greps i Birmingham anklagas nu för terrorbrott. Polisen håller dem kvar för att ställa dem inför rätta under fredagen.

Polisen säger enligt nyhetsorganet BBC natten till fredagen att männen planerat att kidnappa en brittisk muslimsk soldat och de misstänks för minst två terrorbrott.

-Fem män från Birmingham anklagas för brott mot terrorlagarna från 2005 och 2006. Männen ställs inför tingsrätten i Coventry under fredagen, sade en taleskvinna för polisen enligt nyhetsbyrån AFP.

Tre andra som greps vid Birminghamräden för över en vecka sedan har släppts denna veckan utan att ha några anklagelser hängande kvar över sig.

Polisen måste fatta beslut senast på lördag om den återstående mannen som ännu sitter anhållen. Han måste släppas om polisen inte kan formulera några brottsmisstankar mot honom.

En av de nu frigivna, Abu Bakr, sade till BBC på torsdagen att Storbritannien blivit en ”polisstat för muslimer”. Premiärminister Tony Blair avfärdade Abu Bakr med att anklagelsen är ”helt och hållet fel”.