FBI granskar kinesiska studentföreningar
Kommentator Caoan Jushi, vicestyrelseordförande och vd för Pan-America Capital, Inc., svarar på frågor om kinesiska studentorganisationers spionage


FBI har den senaste tiden fått upp ögonen för de kinesiska studentorganisationerna i USA, vilka fungerar som spionorganisationer för det kinesiska kommunistpartiet (KKP), enligt vad flera tidigare ordföranden i kinesiska studentföreningar uppgivit.

Sedan den kinesiska kulturföreningen på New Yorks universitet (Chinese Cultural Club of New York University, NYUCCC) publicerade ett förtalande uttalande angående den internationella kinesiska klassiska danstävlingen, som arrangeras av New Tang Dynastys TV-station (NTDTV), har kinesiska studenter som en gång i tiden varit ordförande för kinesiska studentföreningar på olika amerikanska universitet valt att framträda. De avslöjar hur det kinesiska kommunistpartiet (KKP) kontrollerar och manipulerar kinesiska studentföreningar utomlands och förvandlar dem till spionorganisationer.

Beträffande denna utveckling har Epoch Times intervjuat nyhetskommentatorn Caoan Jushi som också är vice styrelseordförande och vd för Pan-America Capital, Inc. Caoan Jushi tror att FBI oundvikligen övervakar dessa studenter eftersom de arbetade för KKP på USA:s mark. Deras framtid i USA kommer också att påverkas.

Reporter: Vilken inställning har den amerikanska regeringen till personer som arbetar som KKP:s spioner i USA?

Caoan Jushi: I sitt senaste tal vid invigningsceremonin för minnesmärket för kommunismens offer i Washington DC sade president Bush att likaväl som terrorismen är kommunismen ondskefull för mänskligheten. Jag tror att president Bush på ett riktigt sätt gav uttryck för den amerikanska regeringens inställning.

Varje nation är oroad över sin egen säkerhet. Dessa studenter hjälper en diktatur, så de bevakas definitivt av den amerikanska regeringen.

USA är en demokrati. Kommunismen är känd för sitt nyttjande av terror, våld och tyranni. När dessa kommunismens kännetecken visar sig i USA, hur skulle den amerikanska regeringen kunna blunda för det? De kommer definitivt att bli föremål för FBI:s granskning. Om dessa kinesiska studenter, som studerar i USA, väljer att stanna kvar här kommer deras liv att påverkas i framtiden.

Reporter: På vilket sätt kommer deras liv att påverkas?

Caoan Jushi: En kinesisk professor som undervisade på universitetet i Los Angeles hade nära kontakter med partitjänstemän. En gång när han hade varit i Kina och skulle åka tillbaka till USA, gjorde de amerikanska myndigheterna en kontroll av honom, det tog över ett år innan han slutligen kunde återvända. Hans hustru och barn var kvar i USA utan några inkomster. När han väl kom tillbaka var de tvungna att sälja sitt hus. Olägenheterna kan bli enorma.

Reporter: Ledarna för NYUCCC var inblandade i förtalet mot den internationella klassiska kinesiska danstävlingen, men tog senare bort sina namn från sina egna webbsajter. Vad anser ni om det?

Caoan Jushi: Det visar att de är skyldiga. De blev rädda på grund av de dåliga sakerna de har gjort. De kom till USA för att studera och många av dem har fått stipendier av USA:s regering. När de tar emot sådana pengar och gör saker som bryter mot amerikanska lagar, är inte det skamligt?

Från dessa handlingar kan vi se att de fortfarande vet vad som rätt och fel. Vi ser att trots att de har ställt till det genom att följa KKP:s direktiv, är de ändå bekymrade över sin egen framtid. De kommer inte att finna sig i att jobba åt KKP hur länge som helst.

Reporter: Om de visste att det de gjorde var fel, varför gjorde de det då?

Caoan Jushi: För det första så känner en del kinesiska studenter som studerar utomlands inte till sanningen. De har hjärntvättats av KKP under lång tid innan de lämnade Kina, så de tror blint på KKP och har en del illusioner. I deras tankar är allt som KKP säger rätt.

För det andra är det egna fördelar som står på spel. Till exempel kan KKP ha gett dem vissa löften om att när de återvänder till Kina kan de få en bil med sig hem. Eller så är de kinesiska konsulaten villiga att ge medel till olika evenemang på studentföreningar. De ger också löften om att KKP kommer att ta hand om deras nära och kära i Kina. Och när de avslutar sina studier och återvänder till Kina kommer de att få jobb, och kanske även arbete inom regeringens organisationer.

Moroten är inte det enda sättet KKP använder sig av. Det kan även ge varningar genom att antyda att saker kan hända dem eller deras anhöriga om de inte följer direktiven.

Studenterna kommer att göra som partiet säger när de luras av moroten eller hotas av käppen. Men är de uppriktiga när de hjälper KKP? Jag tror inte det. De gör det mot sin egen vilja.

Reporter: Alla ser nu att det kinesiska kommunistpartiet har saboterat och stört händelser som berömmer traditionell kinesisk kultur sponsrad av NTDTV. Varför gör de så?

Caoan Jushi: Vi kan se att KKP länge har förtryckt traditionell kinesisk kultur och är rädd för till exempel Falun Gong och alla medieorgan som är utanför partiets kontroll. De är rädda för att om NTDTV lyfter fram äkta kinesisk kultur kan människorna skilja den äkta från den falska kulturen.

Under årtionden av sitt styre har KKP förstört den traditionella kinesiska kulturen som ett fåtal människor fört vidare eller lärt sig. Förståeligt nog finns det färre människor som vet vad traditionell kinesisk kultur är.

Vi borde i själva verket förstå något: Kineserna är rotade i deras traditionella kultur. Föreställningarna som KKP ger återspeglar inte traditionell kinesisk kultur; de används för att sprida partiets kultur och den är inte den traditionella kulturen i Kina.

Den kinesiska klassiska danstävlingen som NTDTV arrangerar kan medföra att fler lär känna den äkta traditionella kinesiska kulturen, som har ett djupgående innehåll.

KKP har utnyttjat kinesiska grupper och personer utomlands, såsom studenter, genom att lova eller ge dem ekonomiska fördelar eller stimulanser. När detta inte fungerar använder de hot eller tvång. Som följd av detta kan dessa människor ge efter för KKP.

KKP:s djupaste fruktan är att när den nya generationen av kinesiska studenter kommer att förstå dess ondska, kommer det att förlora människornas hjärtan och tankar och KKP kommer snabbt att falla. På så sätt, när ett evenemang som verkligen visar traditionell kinesisk kultur just skall äga rum, kommer säkert KKP att agera för att stoppa det och använda alla medel för att hindra det att ske.

Översatt från artikel” target=”_blank”>här.