Fattiga kineser lockas köpa falskt ris
Fattiga kineser ska ha lockats att köpa falskt ris som tillverkats bland annat av plastmaterial. Bilden har inget direkt samband med artikeln. (Foto: AFP/Peter Parks)


Ännu en form av livsmedelskontaminering ska ha avslöjats i Kina. Den här gången handlar det om falskt ris som tillverkats av en blandning potatis, sötpotatis och plast, rapporterar den engelskspråkiga tidskriften Very Vietnam.

Enligt Weekly Hong Kong har flera rapporter kommit från media i Singapore som påstår att falskt ris sålts i kinesiska Taiyuan i Shaanxi provinsen, skriver Very Vietnam.

Ovetande fattiga kineser har lockats att köpa det imiterade riset som enligt tillverkaren skulle vara extra drygt och ekonomiskt. 

Naturligtvis är det en allvarlig hälsorisk att äta plastmaterial och det påstås att tjänstemän förbereder en utredning av de fabriker som tillverkar det falska riset.

Melaminskandalen uppdagades 2008 i Kina, då närmare 300 000 personer skadades och minst sex barn dog till följd av den melaminförgiftade mjölken.

Industrin i Kina har gjort sig känd för att använda farliga kemikalier i livsmedelstillverkningen.