Fastlandskines förlängde sitt visum för att se Divine Performing Arts
Publik vid Universal Arts Center i Seoul ser den första av sex Divine Performing Arts shower. (Foto: Epoch Times)


New York-baserade Divine Performing Arts (DPA) lockade fastlandskineser på genomresa till sin föreställning vid Universal Arts Center den 4 februari 2009 till den första av sex föreställningar i Seoul, Sydkorea.

Lin som kom till Sydkorea i affärer förlängde sitt visum efter att ha hört om de kommande DPA showerna. 

– Jag kan inte se en sådan föreställning i fastlandskina. Jag känner mig så lyckosam över detta tillfälle. Från början var jag här bara i affärer och skulle resa hem direkt efteråt. Sen fick jag höra talas om denna föreställning. Den har förundrat världen och främjar speciellt traditionell kinesisk kultur – jag ville verkligen komma. Så jag förlängde mitt visum med två dagar för detta, sade Lin 

Kina som i dagsläget är
under kommunistiskt styre har fördömt den traditionella kinesiska kulturen under de senaste sex årtiondena. Speciellt under kulturrevolutionen kritiserades många lärda, abbotar och intellektuella offentligt och torterades även till döds. Många av de framstående värderingarna genom Kinas fem miljoner långa historia gick förlorade. 

– DPAs program berörde mig verkligen. Artisternas kostymer är utsökta, färgerna är fantastiska. Speciellt hur de integrerar med bakgrunden – det upplevs mycket levande. De himmelska scenerna uppträdde mycket realistiskt inför mina ögon. Det kändes som himlen och jorden kom närmre [på scen]. Att se himlen som jag inte vågat föreställa mig tidigare – det var både överaskande och fantastisk, sade hon.

– Jag känner mig mycket stolt. Jag kunde aldrig tro att kinesisk kultur var så populär utomlands. Jag hoppas att vi en dag kan få se en sådan show i Kina också och låta hela det kinesiska folket få se denna slags show. Jag är säker på att det också skulle vara väldigt bra för den sociala stabiliteten och förnyelsen av moralen, fortsatte Lin.

Slutligen kunde hon inte låta bli att upprepa:
– Hoppas att det framtida Kina kommer att få uppleva Divine Performing Arts.

Epochtimes är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 års världturne.
För mer information besök www.divineshows.com

Översatt från:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/11474/