"Fascinerande, pampigt och otroligt koordinerat"
Peter och Rose Marie Hofdam njöt av Shen Yun i Stockholm. (Foto Hans Bengtsson)


– Jag tycker det var väldigt trevligt. Fascinerande, pampigt och otroligt koordinerat. Det skilde sig mycket från det man brukar titta på, sade Peter Hofdam, numera pensionär och tidigare chef för Nordeas IT-produktion.

Även om showen beskriver den traditionella kinesiska kulturen tyckte Peter Hofdam att den hade mycket att ge folk i denna del av världen:

– I och med att det är annorlunda är det i högsta grad något för västerlänningar, sade han.

Han tycker att det som görs inom den gamla kinesiska kulturen har ett annan slags innehåll.

– Framförallt var det är ju väldigt bra att man får scenen beskriven lite grann för sig, det gör det lätt att sätta sig in i handlingen, sade han och syftade på de två presentatörerna som mellan numren gav korta introduktioner till de berättelser, danser och musikstycken som framfördes, och i flera av dem beskrevs de gudomliga dimensionerna av tillvaron.

– Och så blir man så glad av det här vackra färgerna, säger Ros-Marie Hofdam.

– Trevlig musik. Man somnar aldrig till. Under de här två och en halv timmarna blir man aldrig trött, inte någon gång, sade Peter Hofdam.

Paret såg showen tillsammans med och dottern, hennes pojkvän och dennes föräldrar.

– Och de tyckte likadant! Sade Ros-Marie Hofdam glatt.

Kommande föreställningar:

Torsdagen den 8 april kommer Shen Yun till Linköping, Konsert & Kongress. Därefter finns möjlighet att se uppsättningen i Oslo i Norge den 10 och 11 april. Läs mer på: ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.