Fascinerande färger
Birgitta och Gösta von Bonsdorff fanns bland publiken den sista föreställningen i Sverige. (Foto: Emil Almberg/Epoch Times)


Två engagerade makar, Birgitta och Gösta von Bonsdorff, den senare datakonsult, som bor i Stockholm var några av de nöjda besökare på Shen Yuns Chinese Spectacular i Stockholm som under pausen fyllde i enkäten angående eventuella förbättringar av föreställningens innehåll till kommande års shower.

Båda är mycket intresserade av och har redan rest runt en hel del för att se sig om i världen.

– Inte till Kina, men det finns med någonstans [framöver], men Filippinerna har vi kommit till, berättar Gösta.

Kina lockar Gösta lite, framförallt med kulturen, och med de musikaliska bitarna.

– Jag tycker detta var väldigt spännande, det var första gången jag hörde opera framföras på kinesiska, det har jag aldrig hört tidigare. Den här sopranen, hon var fantastisk! Det var väldigt roligt att uppleva något helt nytt, säger Birgitta spontant.

Det var främst det nya intrycket med sopranen som imponerade på Birgitta.

– Men också färgspektrat som man upplever hela tiden på scenen, otroligt intressant att se, det ser man ju inte i några svenska uppsättningar. Jag är mycket för det estetiska, och har alltid varit intresserad av det. Här kan man ju ibland tänka att det är fantastiskt vilka färger de kan sätta ihop, sådana som du och jag inte skulle ta i våra klädval. Men se så snyggt det är!

-Jag har en dotter från Korea och då har jag haft förmånen att resa runt och se lite, därför uppskattar jag mycket trumslageriet och den musikaliska biten, nu finns inte det här, men tidigare har jag sett mässingsinstrument. Trummorna upplevde jag som mycket fascinerande, säger Gösta.