Farliga björnar dödade


Jämtland, Strömvallen, Lillhärdal, 15 oktober
Den 8 oktober blev en man och hand hund dödade i Välsjöbyn. Dagen efter spårades björnen, en stor hane, som sköts. En vecka senare blir två jägare störda under sin älgjakt av en björn. Jägarna blev rivna i huvudet och på ryggen. Männen fördes med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus. Även den här björnen spårades och dödades.

Jönköpings län, Nässjö, 16 oktober
I Nässjö finns en äldre herre som förmodligen kommer att tänka sig för innan han ger sin hjälp till personer med stil. Den äldre mannen blev stoppad av en herre i kostym som bad att få låna tio kronor. Den äldre mannen tog snällt fram sin plånbok men då tog den välklädde herren plånboken ifrån honom och tömde den på kontanter och sprang därifrån.

Västra Götaland, Göteborg, 15 oktober
I Göteborg finns det spårvagnar och spåren kan bli mycket hala av löven på hösten. Men det problemet hade inte spårvagnsföraren i Västra Frölunda. Där lade någon en cykel på spårvagnsspåren i helgen. När föraren fick syn på cykeln panikbromsade hon och klarade att inte köra på cykeln. Vagnen som den kvinnliga föraren kör var tom så ingen blev skadad vid den hårda inbromsningen.

Men eländet var inte slut, för när spårvagnen stod stilla blev den utsatt för stenkastning. Föraren fick slänga sig på golvet för att inte bli träffad. Det var inte en eller två stenar som kastades, utan hela tolv rutor blev krossade.

Det blev många punkter på anmälan, försök till sabotage eftersom det fanns risk för urspårning, försök till våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Halland, Halmstad, 15 oktober
I Tranås stals en dragbil med trailer. Den var lastad med bland annat tv-apparater. När lastbilen återfanns i Halmstad var den tom. Polistekniker skickades dit för att gå igenom bilen.

Dalarna, Borlänge, 15 oktober
En 16-årig kille tyckte inte alls om att åka dit för snatteri. Han var inne på Jula och hittade något han tydligen gillade. Det kostade 219 kronor, pengar han inte tänkte betala. En väktare ertappade honom och pojken grips. Snattaren gjorde våldsamt motstånd så nu är han anmäld för det också.

Norrbottens län i helgen
Det är samma visa varje höst. När vintervädret kommer smygande har vi glömt hur det var förra året och kör inte som vi borde. Därför kommer halkan väldigt plötsligt på för oss. Polisen i Norrbotten rapporterar om många avåkningar i helgen på grund av halkan. Vägarna var på sina håll glashala och bilisterna uppmanades därför av polisen att ta det lugnt. De flesta kom undan med blotta förskräckelsen.