Fängslande färgsättning hos Shen Yun
Makarna Päivi och Manfred Gäng uppskattade de enkla medel som användes i Vattennymfer.(Foto: Hans Bengtsson/Epoch Times)


Päivi Gäng som är hotelldirektör på Rica Hotell Stockholm, besökte i onsdagskväll föreställningen Chinese Spectacular tillsammans med maken Manfred. Hennes spontana reaktion efter första akten var att det var vackert och mycket kraftfullt.

Hon menar att det är svårt att uppge något speciellt, utan att det var det allmänna intrycket av den vackra musiken, kläderna och de vackra rörelserna som tillsammans utgjorde en vacker helhetsupplevelse vari många intryck blandades.

Men det sista numret, Trummorna i Tangdomstolen, tyckte hon dock var extra kraftfullt.

Även de kinesiska kostymernas ovanliga färgsättning tyckte hon var fängslande.

Päivi har själv rest i Hongkong och Peking och har kontakt med asiater, nu även med allt fler kineser via sitt arbete som hotelldirektör.

Hon har sett kinesiska shower tidigare, bland annat då när hon var i Bangkok, där det råkade vara festival samtidigt. På den festivalen visade man dockteater med jättestora dockor. Någonting hon aldrig tidigare sett maken till tidigare. Och säger:

– Asiatiska kulturer är så fantasieggande. Mycket flygande och andra saker, väldigt exotiskt.

Hennes make Manfred Gäng, som är chef inom matbranchen, höll med om att föreställningen var väldigt fin och effektfull:

-Jag tycker showen var väldigt fin, väldigt effektfull. Det var många samtidigt på scenen och koordinationen var väldigt fin, säger han och Päivi instämmer.

Manfred tyckte att trummorna var kraftfulla och att dräkterna var färgstarka, men att föreställningen med sina balanserade flytande rörelser ändå var rogivande.

Hans favoritnummer var Vattennymfer och säger:

– Imitationen av vattnet var väldigt enkel och effektfull.

Päivi fyller i:

– Ja, det var otroligt effektfullt och så enkelt med det glimrande vattnet. Det var så oväntat när de kom med solfjädrarna och bildade vattnet.