Familj trakasserad efter avhopp från partiet
Sun Yanjun är orolig för sin familj. (Foto: Epoch Times)


Efter att Sun Yanjun från Capital Normal University avsagt sitt medlemskap i det kinesiska kommunistpartiet via Epoch Times i januari, har hans familj i Kina trakasserats av kinesiska nationella säkerhetsagenter och den lokala polisen. Sun Yanjun säger att han är mycket orolig för att hans familj trakasseras i Kina.

 Alltsedan sitt utträde har Sun intervjuats av många medier, inklusive Epoch Times. Han publicerade artiklar och utbytte sina tankar efter att ha sett Shen Yun Performing Arts uppträdande.

Enligt ett vittne körde en svart bil av sedanmodell klockan 10 den 8 april med nummerplåten, “Beijing K”, in i staden Xinhui i Aohan Banner, Inre Mongoliet. Fordonets besök orsakade stor uppmärksamhet och panik i den lilla lugna staden. Folk undrade varför agenter från nationella säkerhetsbyrån hade kommit på besök.

Fyra personer steg ur bilen och begav sig omedelbart till huset där Suns föräldrar bor. Både Sun Guoqiang och hans fru Shi Wenlan låg båda i sängen på grund av sjukdom och vägrade öppna dörren. Efter det åkte polisen till Sun Guoqiangs dotters arbetsplasts och tvingade henne att föra dem till sina farföräldrar. Motvilligt träffade Suns föräldrar agenterna.

Vittnet sade att besökarna var i Suns hus i ungefär 40 minuter. Under tiden parkerade en polisbil med nummerplåten, ”Mongolian B”, bredvid den svarta bilen och ytterligare tre poliser stod och verkade hålla vakt. En sådan händelse är ytterst sällsynt i det området. Folk misstänkte att händelsen var relaterat till Suns äldsta son, Sun Yanjun, som är utomlands.

En insiderkälla hävdar att nationella säkerhetsbyrån har hämtat uppgifter från Suns familj från det lokala polishuset redan tio dagar före besöket.

Sun Yanjun var förvånad och arg när han hörde nyheten. Han var djupt oroad för familjen. Han sade också att han inte med avsikt har involverat sina föräldrar på grund av deras ålder och dåliga hälsa. Han önskar bara att de får ett fridfullt och stillsamt liv.

– Vadhelst jag har gjort, sagt eller valt, är enbart personliga beslut och har ingenting med min familj att göra, sade han

Han fördömde kraftigt den kinesiska kommunistregimen för trakasserierna av sina föräldrar på grund av deras dåliga hälsa. Han krävde också att regimen omedelbart slutar upp med att se sig självt som folkets fiende, då han en dag tror att folket kommer att slå tillbaka.

Sun Yanjun har erhållit en doktorsgrad på institutionen för filosofi vid Jilins universitet. Han var den första medborgaren i Aohan Banner som erhållit en högre akademisk grad, något som befolkningen i staden är stolta över. 1999 började han undervisa vid Capital Normal University.

I april 2008 kom han till USA som gästande akademiker. I januari 2009 avsade han offentligt sitt utträde ur det kinesiska kommunistpartiet och avsade sin officiella akademiska ställning genom Epoch Times webbsida.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15267/