Familj gav gåvor till Shen Yuns artister
Lisa Huang med sina tio familjemedlemmar, tog med sig gåvor till artisterna vid Shen Yun Performing Arts International Company när de kom till Honolulu, Hawaii den 7 maj. (Foto: Lily Yu/Epoch Times)


Det är vanligt att människor får en biljett till en Shen Yun-föreställning som gåva, kanske som present vid födelsedagen eller en årsdag. Eller så har man helt enkelt köpt den som en gåva till sig själv. Lisa Huang, som representerar sin familj på tio personer, hade istället med sig en låda med gåvor till artisterna, vid Shen Yun Performing Arts International Companys föreställning på Blaisdell Concert Hall den 7 maj, i Honolulu på Hawaii.

– Det var vår familjedröm att alltid komma hit tillsammans. Och i år stämde allt och vi kunde komma, sade Huang.

Hennes familj äger flera företag och de gav presenterna ”som ett tecken på uppskattning från vår familj och våra företag”.

– Det betyder mycket för oss att mina svärföräldrar och barn, tillsammans som en familj, ser den här föreställningen och njuter av den. Och så vill vi ge något tillbaka, som ett tecken på vår uppskattning, sade hon.

Lisa Huang som är fjärde generationens japansk-hawaiian, sade att det är en tradition i såväl hennes som hennes taiwanesiske makes kultur att ge gåvor som en uppskattning.

– Vi kallar det omiyage, och det är för att vi uppskattar Shen Yun som vi vill ge något, och vi tänkte att choklad är vad många människor gillar att ta med sig hem när de kommit hit. Vi tänkte att deras artister skulle tycka om det, sade hon.

Shen Yun är ett icke vinstdrivande New York-baserat kinesiskt musik- och danskompani som turnerar jorden runt sex månader om året.

Shen Yuns hemsida förklarar: “Genom musikens och dansens universella språk väver Shen Yun en underbar gobeläng av himmelska sfärer och gamla legender, såväl som epos om dagens hjältar och tar med dig på en resa genom 5 000 år av kinesisk kultur. Dess bländande skönhet och otroliga energi är både upplyftande och inspirerande för publiken.”

Lisa Huang var mycket entusiastisk över föreställningen.

– Den var sagolik. Den värmde hjärtat. Det finns inte ord för att beskriva det. Den var verkligen, verkligen fantastiskt. Verkligen häpnadsväckande.

Upplevelsen av Shen Yun live var kraftfull för Lisa Huang.

– Det var mer än vad vi hade föreställt eller förväntat oss, sade hon.

Hon sade att hennes familj ville se Shen Yun efter att de fått marknadsföringsmaterial hemskickat.

– Det var så mycket mer fantastiskt än i tryck. Och allt var underbart, sade hon.

Ett viktigt inslag i Shen Yun är sångsolisterna som utmärker sig genom att använda bel canto-teknik för att sjunga kinesiska texter.

“Detta innebär att sångaren måste behärska de tekniskt svåra kraven för bel canto-operasång och samtidigt kunna bibehålla en korrekt artikulation och diktion på kinesiska, vilket idag saknar motstycke”, förklarar kompaniets hemsida.

Lisa Huang njöt särskilt av sången.

– Min favorit var faktiskt sopranen. Jag var rösten som skrek ”bravo!”, sade hon.

Shen Yuns uppdrag är att förmedla den traditionell kinesisk kulturens skönhet och fenomen, vilken gav återklang i Lisa Huang.

– Det var viktigt för oss, speciellt det sättet som Shen Yun visar den 5 000-åriga kulturen. Det är stort för oss, för vi bor på Hawaii. Och vi kommer nog aldrig att resa till Kina, och ändå har vi kinesiska anfäder, så våra barn måste de se den med sina farföräldrar. Och min man och hans syster och jag kan prata om den som vuxna, och våra barn kommer att växa upp med det här varje år. Vi har en ny familjetradition.

– Om det finns något som vi i Amerika och på Hawaii kan göra för att hjälpa, och det vill vi verkligen, då är att se Shen Yun verkligen verkligen ett fantastisk sätt. Vi hoppas att de fortsätter att komma tillbaka till oss för att uppträda här, sade hon.

Lily Yu och Albert Roman rapporterade.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra turnerande kompanier som framträder samtidigt runt om i världen. Europa-turné avslutades i Wien den 10-11 maj. För vidare information besök www.shenyunperformingarts.org

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är vår tids mest betydelsefulla kulturevenemang. Vi har stolt rapporterat om publikens reaktioner sedan Shen Yun startade år 2006.

Översatt från engelska.