Falun Gongs paradvagn attackerad i Mexico City (video)


Tre kvinnor iförda traditionell kinesisk klädsel mediterade på en gyllene paradvagn, det var i samband med det kinesiska nyårsfirandet. Samtidigt, bakom dem, jobbade ett halvt dussin ligister med att riva ned vagnens dekorationer.

Den kinesiska ambassaden i Mexico City ställer ofta till problem för Falun Gong-utövare i stadens Chinatown, men den 5 februari, i samband med det kinesiska nyårsfirandet, gick ambassaden så långt att de lejde ligister till att slå ner på dem i fullt dagsljus.

Efter att männen rivit ner banderollerna, skurit bort de tunna repen, byltat ihop de handgjorda lotusblommorna och en banderoll mot förföljelsen, försökte de att stoppa tillställningen.

Ligister transporterades enligt vittnen i den lokala regeringens skåpbilar, och de slog till på Indepence Street nära Chinatown.

Den mexikanska tidningen La Razón filmade händelsen i tre minuter och lade upp videon på YouTube.

2.04 minuter in i filmen ser man Hector Lopez, en affärsman i området. Han driver flera restauranger i Chinatown och Falun Gong-gruppen känner till honom sedan flera år tillbaka i tiden. Han har tidigare erkänt för dem att en del av hans jobb är att hålla Falun Gong borta från Chinatown. Detta  på uppdrag av köpmännen som han företräder och som i sin tur får påtryckningar från den kinesiska ambassaden.

Handlarna hotas med att de kommer att nekas inresa i Kina då de ska köpa in sina varor, ifall Falun Gong i Mexikos Chinatown inte undertrycks.

En anställd i Cuauhtemocdistriktet, den del av Mexico City där ligisterna tros ha sitt ursprung, hade erkänt för Falun Gong-gruppen två år tidigare att det fanns en överenskommelse med samma innebörd mellan stadsdelen och den kinesiska ambassaden.

Enligt ögonvittnen som Epoch Times intervjuade så var det Hector López som ledde ligisterna som angrep den stationära paradvagnen i det här fallet.

Videon visar även att incidenten ägde rum under polisens övervakning. Gerardo de la Concha, en politisk kolumnist i Mexiko, som stöder Falun Gong, sade att polisen inte gjorde någonting.
– Senare hävdade polisen att det var för att de skrämts av ligisternas aggressivitet, berättade de la Concha.

– Fridfulla Falun Gong-utövare, som firar det kinesiska nyåret och exponerar förföljelsen av Falun Gong-utövare i Kina, blev attackerade av ligister. Det är otroligt, sade ordföranden för centrala USA:s Falun Dafa-förening, Sen Yang, som ofta fungerar som en talesman för Falun Gong i Nordamerika .

– Vi hoppas att flera av Mexico Citys invånare kommer att förstå hur bra denna metod är och stå upp mot våldet. Vi uppmanar mexikanska myndigheter och polis att utreda händelsen och dra brottslingarna inför domstol.

Den andliga disciplinen Falun Gong har förföljts i Kina sedan 1999, efter det att det kinesiska kommunistpartiet beslutat att angripa gruppen på grund av dess popularitet och att den var oberoende av partiet. Kommunistpartiets ambassader och konsulat försöker driva denna kampanj runt om i världen i den utsträckning som de lokala förhållandena tillåter.

Attacken påminde lite grann om den laglöshet som utövare utsätts för i Kina.

– Jag känner mig väldigt ledsen eftersom jag kommer från Kina och älskar min kultur. Lyckligtvis är jag mexikansk medborgare och kan utöva metoden fritt i detta land, men om jag vore i Kina, hade jag kanske redan dött av förföljelsen där, sade Li Xuhong, en Falun Gong-utövare som var närvarande när paradvagnen förstördes.

– Jag vill inte att det ska ske i det här landet också. Här har vi mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och trosfrihet, tillade Li.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/50788/