Falun Gongs grundare talade i New York


Söndagen den 7 juni samlades över 5000 Falun Gong-utövare från hela världen i White Plains i New York för att utbyta erfarenheter. Även grundaren av Falun Gong, Li Hongzhi kom till konferensen och talade samt svarade på frågor.

Falun Gong introducerades för allmänheten i Kina 1992 av Li Hongzhi och är en andlig qigongmetod. Användare av metoden kallar sig för utövare. Utövarna försöker att alltid leva efter principerna: Sanning Godhet Tålamod, det vill säga; att vara ärliga, medkännande och ha tålamod. Metoden består också av fem stilla övningar varav en är en sittande meditationsövning.

Sedan 1992 har metoden spridits till ungefär 80 länder. Den årliga konferensen i New York är en av de största, och de anordnas årligen av Falun Gong-utövarna själva. Sådana konferenser har varit omöjliga att hålla i Kina sedan 1999, då det kinesiska kommunistpartiet förbjöd Falun Gong. Sedan dess har regimen anstiftat en förföljelsekampanj som har dokumenterats och fördömts av regeringstjänstemän och människorättsorganisationer över hela världen. Under förföljelsen har människor som hållit fast vid sin övertygelse fängslats, torterats och dödats.

Under dessa konferenser läser utövarna upp nedskrivna självupplevda erfarenhetsberättelser och delar därmed med sig av sina erfarenheter till varandra. Efter några berättelser i söndags kom Falun Gongs grundare Li Hongzhi upp på scenen och hälsade varmt på åhörarna. Han talade till dem i ungefär en timma. Han uppmuntrade utövarna att vara flitiga i sin utövning, följa principerna och att berätta om förföljelsen för världens människor. Han svarade också på frågor från publiken. När han gick fick han en mycket lång, varm applåd från en stående publik.

Översatt från engelska:
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17888/