Falun Gong-utövare protesterade under kinesiskt besök i Taiwan
Falun Gong-utövare vid Taipei-tornet kräver ett slut på förföljelsen mot sina medutövare i Kina, under ARATS-chefen Chen Yunlins besök i Taiwan. (Foto: Epoch Times)


Chen Yunlin, chef för ARATS, en organisation för att främja relationen mellan Taiwan och Kina, drabbades av ett flertal protester under sitt fem dagar långa besök i Taiwan. Sedan han anlände till Taiwan har flera hundra Falun Gong-utövare protesterat dagligen.

På kvällen den 3 november höll Strait Exchange Foundation en bankett till Chen Yunlins ära vid Taipei 101-tornet. När Chen och de andra ARATS-delegaterna anlände tillsammans med Straits Exchange Foundations ordförande Chiang Pin-Kung fanns det redan mellan tvåhundra och trehundra Falun Gong-utövare utanför tornet som visade sin meditationsövning. Utövarna hade med sig ett flertal banderoller som uppmanade till ett slut på förföljelsen av Falun Gong och organstölderna från Falun Gong-utövare i Kina.

Vid banketten blev Chen Yunlin tillfrågad av media om han sett protesterna, varpå han svarade: ”Jag har både sett och hört dem”.

När banketten var över eskorterades Chen Yunlin ut ur byggnaden av ett stort antal myndighetspersoner och media. Tvärs över gatan stod hundratals Falun Gong-utövare och ropade ”Falun Gong är bra, stoppa förföljelsen av Falun Gong!”

Cai Shouren, en Falun Gong-utövare som stod utanför Taipei 101-tornet sade:
– Den kinesiska regimen har förföljt Falun Gong sedan 1999. Vi vill använda Chen Yunlins besök i Taiwan som ett tillfälle att berätta sanningen om Falun Gong för honom och för resten av världen.

Demonstrationen utanför Taipei 101 var inte Chens första möte med sådana protester. Många Falun Gong-utövare fanns närvarande redan på flygplatsen när han anlände. Även vid palatsmuseet och Taiwan Cement Building fanns det utövare.

Falun Gong-utövare planerade att samlas vid Plaza den 4 november för att även be Chen Yunlin att använda sitt besök i Taiwan som ett tillfälle till att lämna kommunistpartiet i Kina.

Översatt från engelsk version:
http://en.epochtimes.com/n2/china/taiwan-falun-gong-6788.html