Falun Gong-utövare misshandlad till döds sex dagar efter gripande


Kinesiska säkerhetsagenter i Hunanprovinsen misshandlade en lokal affärsman till döds inom sex dagar från det att han gripits för att han utövar Falun Gong, enligt Falun Dafa Information Centers hemsida.

Den 19 augusti i år grep säkerhetsagenter i Shaodong-häradet i Hunanprovinsen 57-årige Zeng Huaguo, som arbetar som försäljare. Sex dagar senare, den 25 augusti, var han död. Det mesta tyder på att han misshandlats till döds. Zengs son fick se sin fars kropp och såg ett stort sår på ryggen som sytts med 13 stygn.

Gripandet av Zeng den 19 augusti inträffade när han besökte den lokala säkerhetsbyråns kontor för att kräva att få tillbaka sina Falun Gong-böcker som myndigheterna konfiskerade från hans hem i juni, efter att en civilpolis gripit honom på gatan. Zeng, som inte anat att mannen var polis, hade talat med honom om Falun Gong och uppmanat honom att inte tro på den kinesiska kommunistpartiets propaganda om dem. Tio dagar senare släpptes Zeng efter att hans svärson gått med på att skriva under ett uttalande å Zengs vägnar som polisen författat. Uttalandet fördömde Falun Gong och var även ett löfte om att sluta utöva metoden.

Enligt källor i Kina skadades Zeng efter att han gripits den andra gången och togs till sjukhus, där han avled strax efter ankomsten. Polisen talade inte om för Zengs familj att han dött förrän ett dygn senare, men de informerade enligt utsago den lokala grannskapskommittén och uppmanade dem att vidta åtgärder för att förhindra att nyheten om Zengs död skulle cirkulera. Sannolikt fruktade man en reaktion från allmänheten eftersom Zeng var ganska välkänd i samhället där han bodde.

Polisen sade till Zengs son att Zeng dött efter att ha hoppat från en byggnad på sjukhuset. När sonen bad att få se bilder från sjukhusets övervakningskamera för att bekräfta att det de sade var sant blev de irriterade och hävdade att kameran inte hade installerats än. Enligt uppgifter hotade de sedan sjukhuspersonalen och Zengs familj och sade att de inte skulle sprida någon information om hans död. Man försökte köpa familjens tystnad med 260 000 yuan.

– Hastigheten med vilken Falun Gong-utövare som Zeng grips och misshandlas till döds är ett fruktansvärt bevis på hur farligt livet är för de tiotals miljoner som fortfarande utövar Falun Gong i Kina. En oskyldig, ärlig man har dött och myndigheterna agerar dessutom redan för att mörklägga saken, sade Levi Browde från Falun Dafa Information Center.

Ända sedan Falun Gong förbjöds och utövare började förföljas 1999 tros hela tiden omkring 100 000 utövare ha suttit fängslade. Under den perioden har även 87 000 rapporter om tortyr mot Falun Gong-utövare kommit från Kina och 3 400 dödsfall som resultat av misshandel, tortyr och annan förföljelse rapporterats. Man misstänker dessutom att tiotusentals utövare dödats i det dolda, många av dem för att man sålt deras organ för ekonomisk vinning.

 

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/42323/