Falun Gong-utövare i sydvästra Kina dör under mystiska omständigheter
Xishanping tvångsarbetsläger i staden Chongqing i sydvästra Kina (Foto: Minghui.org)


Endast tre dagar efter det kinesiska nyåret, samtidigt som andra fortfarande firade, fick familjen till Falun Gong-utövaren Jiang Xiqiging beskedet om hans död den 28 januari. 

Jiang var en utövare från Jiangjindistriktet i staden Chongqing i sydvästra Kina, Sichuanprovinsen. Han fängslades av regimen på grund av att han utövade Falun Gong. Hans familj berättade för en reporter från Epoch Times att då han besökte Jiang den 27 januari, såg den gamle mannen ut att vara helt okej. Dagen efter fick familjen beskedet om att Jiang hade dött. Fängelset hävdade att Jiang dog av ”en hjärtinfarkt” och att de sades vara villiga att betala ”kompensation för att visa medmänsklighet”. 

Jiangs familj fattade misstankar angående dödsorsaken som fängelset uppgivit. efter påtryckningar från familjen gick fängelset med på att göra en obduktion, men insisterade på att obduktionen skulle genomföras av fängelseanställda. 

Jiangs familj har anlitat en advokat för att ta upp fallet med fängelset. 

Jiang, som är pensionerad tjänsteman från Chongqings skattebyrå, har utövat Falun Gong i många år. Efter att han tog upp utövningen blev Jiangs hälsotillstånd mycket bra och han klarade av körkortstestet vid en ålder av 70 år. 

Enligt Jiangs familj greps han tillsammans med sin fru Luo Zehui i maj 2008. Regimen gav inte familjen någon tillbörlig dokumentation bakom orsaken till gripandet. Det tog två månader av konstant förmedlande och undersökning för familjen innan de fick vetskap om att Jiang greps av det lokala Jiangjindistriktets åklagarmyndighet, och olagligt dömts till ett års tvångsarbetsläger. 

Familjen gick vidare i sin undersökning. Den 2 december förra året fick de veta att Jiangs fru hade dömts till åtta års fängelse. Båda domarna var utomlagliga – det fanns ingen domstolsförhandling och inga lagliga dokument hade arkiverats. Familjen informerades inte om att domen hade ägt rum. Och än i dag har familjen inte informerats om några officiella dokument som styrker domen. Familjen har inte heller kunna hälsa på Jiangs fru, Luo. 

Enligt en artikel på Falun Gong-webbsidan Minghui.org (kinesiska), greps Luo – dagen efter det förödande jordskalvet som plågade Sichuanprovinsen av polis. Efter ytterligare en dag grep polisen även Jiang i hemmet och genomsökte det. Polis konfiskerade också Falun Gong-böcker, en dator och en skrivare. 

Efter det satt Jiang och hans fru frihetsberövade i ett lokalt häkte tillsammans med två andra Falun Gong-utövare. 

Den 30 juli förra året flyttades Jiang till Xishanping arbetsläger i Chongqing. 

Enligt statistik från Minghui.org har 77 Falun Gong-utövare från staden Chongqing förföljts till döds av kommunistregimen. 

Översatt från engelska:http://en.epochtimes.com/n2/content/