Falun Gong-utövare försvarades i Kina av 15 000
Femton tusen underskrifter och tumavtryck samlades in av 23-åriga Qin Rongqian till en petition som kräver att hennes fars död utreds och att hennes mor och syster frisläpps. (Foto: Epoch Times)


En 23-årig kvinna vars far torterades till döds för sin tro på den andliga metoden Falun Gong samlade in underskrifter och tumavtryck från 15 000 invånare i nordöstra Kina, för petitionen som uppmanar kommunistregimen att utreda faderns dödsfall och frige hennes fängslade mor och syster.

Det här är tredje gången under de senaste två månaderna som kinesiska medborgare har undertecknat petitioner till stöd för Falun Gong-utövare.

”Som flicka har jag varken pengar eller makt”, skrev Qin Rongqian i sin petition den 31 maj, ”Men jag tror på rättvisa och det kinesiska folkets moralvärderingar. Hur kan de som har makten fängsla och mörda vanliga människor som de behagar”?

Den 26 februari 2011 fick Qin Rongqian veta att hennes far Qin Yueming hade dött i Jiamusi-fängelset i Heilongjiangprovinsen några dagar efter att han av myndigheterna förts till en specialgrupp som har till uppgift att tvinga Falun Gong-utövare att avsäga sig sin tro. Två andra utövare av Falun Gong torterades till döds av gruppen inom några veckor efter Yuemings död.

”Varje underskrift och tumavtryck från dig, din godhet och omtanke i ärendet hjälper min familj att nå rättvisa för min far och frihet för min syster och mor”, skrev Qin i sin petition.

Rongqians mor Wang Xiuqing samt hennes lillasyster Hailong, greps och dömdes i november 2011 till ett och en halvt års tvångsarbete.

I kinesisk kultur är ett tumavtryck en allvarlig sak.


Kräver få veta sanningen

Den 26 februari 2011 fick familjen Qin ett samtal från fängelset med underrättelse om att Yueming ”plötsligt dog” när dagen för hans frisläppande närmade sig.

”Det blev ett hårt slag”, skrev Rongqian. ”Under de senaste nio åren hade vi hoppats att få honom tillbaka till oss, och vår förhoppning krossades”.


Wang Xiuqing, hustru till Qin Yueming och mor till Qin Rongqian och Qin Hailong. (Foto: Epoch Times)

Wang Xiuqing, hustru till Qin Yueming och mor till Qin Rongqian och Qin Hailong. (Foto: Epoch Times)

Familjen rusade iväg till fängelset där de möttes av en fasansfull syn.

”Min fars ansiktsuttryck visade tydligt att han hade lidit. Hans läppar hade blivit lila. När vi vände på hans kropp rann blod ur mun och näsa. Bröstet, halsen, ryggen, midjan och benen var mörklila eller svarta och fulla av blåmärken”, sade Rongqian.

Rongqian, Hailong, och Wang Xiuqing förkastade fängelsepersonalens förklaring om att Yueming dött av ”naturliga orsaker” och ”hjärtattack”.

Fängelset vägrade komma med ett officiellt uttalande om dödsorsaken och släppte inte heller videoinspelningen med Yueming , som tagits av övervakningskameran innan han dog. Efter många påstötningar från familjen Qin berättade fängelsets tjänstemän för dem att videoinspelningarna ”hade förstörts”.

Fängelset föreslog att ärendet skulle kunna lösas mellan bara dem och familjen Qin, på vilket familjen Qin svarade ”Nej”.

En insider berättade för Rongqian att hennes far dog efter en våldsam tvångsmatning då matningssonden punkterade hans lunga. ”Inom sex dagar [efter att ha tagits till specialgruppen], blev min far torterad till döds”, säger Rongqian.

Under de följande fem månaderna besökte Rongqian och hennes syster och mor många tjänstemän och krävde att de skulle ta reda på sanningen bakom Yuemings död. Alla vägrade säga något.

Den 5 augusti 2011 informerade Jiamusi-fängelset dem om att ”Qin Yueming dog av naturliga orsaker, och att ingen ersättning därför kommer att utbetalas.” Familjen Qin skuggades upprepade gånger och hotades av myndigheterna när de sökte rättvisa för Yuemings död.

Den 13 november 2011 greps hustrun, Wang Xiuqing och dottern, Hailong i en gemensam insats mellan Harbins och Shuangchengs Allmänna säkerhetsbyråer. De har sedan dess hållits fängslade i Qianjins tvångsarbetsläger i Harbin.

Representanter från Heilongjiangprovinsens 610-byrå – det partiorgan som inrättades särskilt för att förfölja Falun Gong – och politisk-rättsliga kommittén anordnade hjärntvättssessioner i lägret och krävde att Wang Xiuqing och Hailong skulle ta tillbaka sina krav på en officiell utredning av faderns död.

Den 31 december 2011, som är Rongqians (äldsta dottern) och moderns födelsedag enligt månkalendern, försökte hon skicka sin mor och syster ett paket. Som svar band den lokala Allmänna säkerhetsbyrån fast Hailong vid en tigerbänk – en form av tortyr där offret är fäst vid en bänk, med knäna nedtryckta och fotlederna upphöjda – i åtta timmar.

Den förlorade återföreningen

Rongqians far Yueming började utöva Falun Gong 1997, och var känd i hela byn för sina goda gärningar. Som butiksägare behandlade han sina kunder väl.

Han hjälpte också till med att reparera skadade vägar i byn. Andra bybor sade att de togs om hand av ”Falun Gong-utövare”.

Efter att den tidigare chefen för KKP, Jiang Zemin, inledde förföljelsen mot Falun Gong 1999, blev Yueming förföljd. Han tillbringade tre år i arbetsläger från 1999 till 2002.


Qin Yuemings kropp var full av blåmärken när han dog. (Foto: Epoch Times)

Qin Yuemings kropp var full av blåmärken när han dog. (Foto: Epoch Times)

Strax efter frigivningen kom polisen för att återigen arrestera Yueming. Dottern Rongqian blev rädd att inte få ha sin far vid sin sida igen, och försökte stoppa polisen. Det året var Rongqian 13 år gammal.

Polisen höll henne då fängslad i en månad, vilket var olagligt med tanke på Rongqians låga ålder, och förhörde henne om Falun Gong-utövares identiteter. Yueming fick en dom på 10 år. Det var planerat att han skulle släppas i år.

Modern Wang Xiuqing blev också ofta fängslad efter 1999. För att försörja sig och sin syster började Rongqian diska på restauranger när hon var 16.

”När vi såg andra samlas med sina familjer och föräldrar, hoppades min syster och jag också att få vara tillsammans med våra föräldrar. Varje dag räknade vi hur många dagar det var kvar tills pappa kunde komma hem”, skrev Rongqian i sin petition. ”Våra hjärtan brast efter att vi fått veta att han dött i fängelset”.

Yuemings fall liknar fallen med Falun Gong-utövare i byn Zhouguantun i Hebeiprovinsen och i staden Tangshan, också i Hebeiprovinsen. Grannarna såg upp till de tre männen, och när de fick tillfälle, trotsade de risken för vedergällning och stod upp för dem.

I april undertecknade 300 bybor en petition till stöd för Wang Xiaodong och i slutet av maj undertecknade 526 bybor en petition för Zheng Ziangxing.

Källa: Flera artiklar som har publicerats på Falun Gong-webbplatsen Minghui utgör källor för denna artikel.

Översatt från engelska.

Läs den ursprungliga artikeln på kinesiska.