Falun Dafas grundare deltog i konferens i Washington DC
Li Hongzhi talade i Washington, DC, på Falun Dafa konferensen den 18 juli. (Foto:Dai Bing / The Epoch Times)


Över tre tusen Falun Dafa-utövare från hela världen deltog i den årliga Falun Dafa-erfarenhetsutbyteskonferensen den 18 juli i Constitution Hall i Washington, DC .

Falun Dafa, också känd som Falun Gong, introducerades av Li Hongzhi 1992 i Kina.

Den 20 juli 1999 inledde Jiang Zemin, kommunistpartiets (kkp) tidigare ordförande, en landsomfattande förföljelse- och propagandakampanj mot denna traditionella kinesiska andliga metod. På den tiden fanns det fler Falun Dafa-utövare, (mellan sjuttio och hundra miljoner) än medlemmar i kommunistpartiet.

Varje år hålls fredliga protester, en ljusvaka och en konferens runt den 20 juli i Washington DC. Den 20 juli i år är det tio år sedan förföljelsen startade.

Sjutton Falun Dafa-utövare delade sina erfarenheter om hur de berättat för människorna sanningen om förföljelsen av Falun Dafa och hur de hade förbättrat sig andligen.

Li Hongzhi, som också anlände till konferensen och gjorde ett anförande på fyrtio minuter, fick långa applåder och stående ovationer.

Xiang Dong från Washington DC talade om sina erfarenheter av att inbjuda den ryktbara Shen Yun Performing Arts till den amerikanska huvudstaden i vintras. När det behövdes en samordnare beslutade Xiang, fastän han var upptagen med sitt arbete, att fylla positionen.

Allt som allt framförde Shen Yun Performing Arts sex ordinarie shower och en VIP-show på John F. Kennedy Centers välkända Opera House i februari 2009.

Xiang sade att medan han stod ansiket mot ansikte med alla svårigheter, upptäckte han att han övervann dem genom att läsa Falun Dafa-böcker, släppa sina fasthållanden och samarbeta med andra. Han beskrev sina Falun Dafa-medutövare som pärlor och sig själv som en kedja och att de tillsammans bildar ett vackert halsband.

Under de tio år förföljelsen av Falun Gong har pågått har kommunistpartiet lurat och skadat många kineser genom lögner och förtal. Den 72-årige pensionerade läraren, Yang Feng, har ringt telefonsamtal under sju års tid till Kina för att berätta sanningen om Falun Gong till människorna där.

Sedan det kinesiska folket har börjat avsäga sig medlemskapet i kommunistpartiet under de senaste åren har hon övertygat över tio tusen kineser att hoppa av KKP och dess anslutna organisationer, som till exempel de unga pionjärerna och det kommunistiska ungdomsförbundet i Kina.

En gång ringde hon till en mobiltelefon i Kina och den första personen som svarade i telefonen gick med på att lämna KKP och överlämnade sedan telefonen till nästa person, som också ville träda ur KKP. Men den tredje personen ville inte lämna KKP utan argumenterade med henne med hög röst och förebrådde henne. Hon lät sig inte beröras utan förklarade lugnt fakta för honom. Fastän ha då inte ville lämnade KKP gav han telefonen till den fjärde personen. Både den fjärde och femte personen gick med på att lämna KKP, sa hon.

Ytterligare fjorton Falun Gong-utövare från hela världen talade ur olika perspektiv om sina erfarenheter av förbättringar genom kultivering i olika miljöer.

 

Översatt från: