Fakta förvrängs i kinesisk media
Sedan den 17:e maj har Flushings servicecenter för utträde ur KKP attackerats av en ilsken kinesisk mobb. Attackerna misstänks ha organiserats av kinesiska agenter. (Li Ping/The Epoch Times)


Under ett avsnitt av radioprogrammet ”Paris Asians” den 22 maj intervjuades Falun Gong-talesmannen Zhang Jianping av Radio France Internationale. Följande är en reviderad transkription av intervjun.

Reporter: Den 17:e maj höll Falun Gong-utövare i New York en aktivitet för utträde ur det kinesiska kommunistpartiet. Evenemanget var planerat långt i förväg. Den kinesiska statskontrollerade median rapporterade emellertid om evenemanget på följande sätt: ”Medan kinesiska New York-bor samlade in donationer för att hjälpa offren vid jordbävningen i Sichuan så dök Falun Gong-utövare upp för att skapa distraktion”.

Vad var det egentligen som hände? Falun Gong-talesmannen Zhang Jianping har blivit ombedd att förklara aktiviteten för oss.

– Vill du berätta för oss vad exakt som hände den där dagen?

Zhang: Sedan den 17:e maj har hundratals KKP-medlemmar eldat upp kineser för att använda våld mot de Falun Gong-utövare som hjälper till vid New Yorks servicecenter för utträde ur KKP.

Falun Gong-utövare har hållit aktiviteter i närheten av centret under en lång tid. Varje gång antalet utträden ur partiet nått ett visst etappmål, såsom exempelvis 35 miljoner, håller vi en aktivitet. De kinesiska tv-stationerna har emellertid helt och hållet bortsett från detta faktum och har rapporterat att Falun Gong-utövare var där för att störa de som samlade in donationer för offren vid jordbävningen i Sichuan.

Så vitt vi visste var inga donationsaktiviteter planerade den dagen. I den kinesiska medians rapporter klippte man helt enkelt ut några bilder från vår aktivitet och använde dem för att argumentera mot Falun Gong och man sade att utövarna störde donationsaktiviteten.

Det finns mängder
med bilder och rapporter på internet som visar Falun Gong[-utövarnas] agerande. KKP:s agenter var aggressiva mot Falun Gong-utövarna, rev sönder deras flyers och slog dem på öppen gata. Agenterna bröt mot de mänskliga rättigheterna trots att de befinner sig i ett demokratiskt land.

Polisen arresterade de mest fysiska bråkmakarna. Jag tror att de orättvisor som Falun Gong-utövarna har fått utstå kommer att exponeras. Vi har bevis och nyligen har ögonvittnen klivit fram och berättat för oss att många internationella studentorganisationer används av KKP för att stärka dess inflytande utomlands. Dessa organisationer är kontrollerade av KKP.

Det är tydligt att våldet har förekommit under KKP:s order. Alla aktiviteter som Falun Gong-utövare har hållit, däribland den för att lämna KKP, har genomförts med tillstånd [från myndigheterna]. Nyligen har talesmän vid Informationscentret för utträde ur KKP uttryckt sin starka sympati och oro över offren för jordbävningen i Sichuan. KKP:s TV har dock inte rapporterat om något av detta.


Så varför vill Falun Gong
-utövare uppmuntra kinesiska medborgare att träda ut ur KKP, en regim som förföljer och massakrerar sitt eget folk? Under många nationella och internationella lagar, däribland Kinas egen konstitution, anses KKP vara tyranniskt och det begår allvarliga brott.

Den 20 juli 1999 började Jiang Zemin förfölja Falun Gong i Kina. Sedan dess har man kunnat bekräfta över tre tusen utövares död. Källor från Kina har emellertid avslöjat att antalet offer egentligen överstiger tio tusen.

Inför detta våld har Falun Gong-utövare använt fredlig vädjan för att protestera mot förföljelsen. Utövarna är goda, laglydiga människor. Trots detta fortsätter förföljelsen.

I november 2004 publicerade The Epoch Times boken Nio” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/news/8-5-28/71103.html