Extrem värme drabbar Kina - minst 40 döda
Tusentals kineser tog sin tillflykt undan hettan i den här stora poolen i staden Wuhan i Hubeiprovinsen den 30 juli. (Foto: The Epoch Times)


Minst 40 personer har dött av värmeslag på grund av den värmebölja som svept över Kina. Vissa sjukhus sägs ha problem att hantera alla som drabbats av hettan. Enligt prognoser kommer det fortsätta att vara extremt varmt under de kommande tio dagarna i södra Kina, med temperaturer på över 40 grader.

Andra regioner har också drabbats av värmebölja nyligen, trots regnovädren. Minst 40 personer ska ha dött av värmeslag i Inre Mongoliet, Shandongprovinsen och städerna Xi’an och Chongqing, enligt Oriental Morning Post.

Antalet patienter med värmeslag sköt i höjden på sjukhusen i staden Jinan i Shandongprovinsen i östra Kina. Den 31 juli fick ett sjukhus ta emot 40 personer med värmeslag, varav 11 dog. Enligt sjukhuset var de flesta som dog byggnadsarbetare.

En 41-årig patient blandade cement på en byggarbetsplats innan han togs till ett av Shandongs universitetssjukhus i Jinan, på natten den 31 juli. Sjuksköterskan som tog emot honom sade till tidningen Post att hela hans kropp var extremt varm. När de försökte ta hans temperatur gick termometern, vars övre gräns är 42 grader, sönder.

Enligt Lubei Nightly News dog ett dussintal personer i staden Binzhou bara under ett dygn den 31 juli.

På grund av flera dagars extrem hetta kom en konstant ström av människor med värmeslag via ambulans till Binzhous folksjukhus och det uppstod brist på sängplatser.

– Det finns ingenstans att göra av patienterna vi tagit emot. Vi var tvungna att flytta dem till andra sjukhus men även de har slut på sängplatser, sade en läkare på sjukhuset.

Den 30 juli hade 14 av 40 distrikt i staden Chongqing över 40 grader i dagsmedeltemperatur. Enligt prognoser kommer det heta och soliga vädret fortsätta under veckan.

Från den 27 juli har det även varit extremt varmt och fuktigt i Shaanxiprovinsen i inlandet. Många människor har drabbats av värmeslag och minst fyra dödsfall har rapporterats enligt statlig kinesisk media den 2 augusti.

Larmcentralen i staden Xi’an skickade ut 357 ambulanser den 30 juli och 372 den 31 juli, vilket är rekordsiffror. 17 bekräftade fall av värmeslag rapporterades, mestadels bland migrantarbetare och renhållningsarbetare.

Höga temperaturer har även lett till att människor flockats till turistorten Suining i Sichuanprovinsen. Tusentals besökare försökte undfly värmen och hålla sig svala i poolerna, på stränderna och i lerbaden.

Wuhan i Hubeiprovinsen har också drabbats av konstanta värmeböljor på senaste tiden. Årets varmaste dag i staden var den 2 augusti.

Enligt Kinas nationella meteorologiska centrum har hettan i norr redan klingat av, men i söder kommer temperaturerna fortsätta att stiga under de kommande tio dagarna. Det kommer att bli den värsta värmeböljan hittills i år och den beräknas drabbar provinserna Zhejiang, Jiangxi och Hunan, med temperaturer på över 40 grader.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/40287/