Explosioner nära OS-arenorna mörkas i kinesiska medier
En explosion som skadade minst 20 personer inträffade den 17 augusti vid en säkerhetskontrollstation där fordon behöver åka igenom för att komma in i Peking. (Foto: Guang Niu/Getty Images)


Det inträffade en explosion bara 50 kilometer från OS-stadion Fågelboet i Peking den 17 augusti. Den orsakade att 20 skadade personer fick föras till sjukhus, meddelar Hong Kong Information Centre for Human Rights and Democracy.

Explosionen skedde vid en lastbil som inspekterades av polis vid säkerhetskontrollstationen nära Vita molntemplet i Peking.

Hong Kong Information Centre har fått explosionen bekräftad av anställda vid Vita molntemplet samt polisen, men ingen vill kommentera händelsen. Vita molntemplet är en säkerhetskontrollstation för fordon som ska in i Peking.

Efter explosionen har ögonvittnesrapporter tagits bort från bloggar på Kinas officiella sökmotor Baidu.

Detta är en i raden av möjliga attacker som kinesiska tjänstemän har underlåtit att offentliggöra.

Den första händelsen ska ha ägt rum den 13 augusti, enligt Hong Kong Information Centre.

Enligt tillgänglig information detonerade en bomb i en byggnad vid Qinhuangdaos ekonomiska och teknologiska utvecklingszon, två personer dog. Kinesiska myndigheter har vägrat att ge en kommentar om händelsen. Men båthusanställda har bekräftat att offren arbetade vid företaget Changpu.

Pekings OS-organisatörer sade att explosionen skedde under produkttillverkning och inte var kopplad till någon terroristattack.

Andra misstänkta terroristdåd i Qinhuangdao sägs också ha mörkats, enligt Hong Kong Information Centre. Den 9 juli skickades studenter vid Yanshanuniversitetet hem på grund av att det kan ha funnits bomber i området.

Den 4 augusti upptäckte myndigheter en bomb i Qinhuangdaoarenan. Hong Kong Information Centre sade att myndigheterna var mycket oroliga trots att man redan gjort en säkerhetskontroll i arenan. Bomben hittades under ett säte efter säkerhetskontrollen.

Qinghuangdao ligger ungefär 150 kilometer från Peking och betraktas som ett känsligt område på grund av att det är ett populärt område för pensionerade partimedlemmar.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/world/explosions-near-olympic-venues-go-unreported-3022.html