Explosioner i Damaskus skylls på israeliskt flyganfall


Syriens huvudstad Damaskus skakades av explosioner på söndagen. Några rapporter tyder på att de orsakades av ett israeliskt flyganfall mot den syriska regeringens militärbas i Qasioun bergen.

Syriens statliga television sade att israeliska raketer bar skulden för explosionen som skickade lågor mot natthimlen, enligt nyhetsbyrån Reuters.

”Den senaste israeliska attacken är ett försök att höja moralen hos de terroristgrupper som kommit i gungning efter tillslag från vår nobla armé”, hävdade den statliga syriska televisionen. De syftade på de syriska styrkornas senaste attacker mot rebellerna.

Källor berättade för Al Jazeera att israeliska jetplan slog till mot flera syriska militärposter. De lade också ut videomaterial från en av explosionerna.

Det Londonbaserade Syrian Observatory för mänskliga rättigheter har samlat in ögonvittnesberättelser som säger att de hörde flygplanen i luften innan explosionerna.

Den israeliska militären sade till Reuters att ”Vi bemöter inte den här typen av rapporter”.

Tidigare på lördagen bekräftade israeliska tjänstemän att stridsflygplan träffat en missiltransport i Syrien, enligt BBC. Missilerna sades vara på väg mot Hizbollah i Libanon.

Översatt från engelska.