Explosion på kinesisk flygplats begravde åtta skolbarn
Räddningsmanskap på olycksplatsen (från en användare på webbforumet Liangjiang)


Kinesiska bloggare har reagerat häftigt på rapporter om att en explosion på en flygplats som håller på att byggas dödade två sjätteklassare och skadade ytterligare sex.

Enligt en kinesisk nyhetshemsida begravde en explosion vid 13-tiden den 4 juni på Jiangbeiflygplatsen i Chongqing, Sichuanprovinsens största stad, åtta skolbarn, varav två dog. Alla åtta eleverna gick i samma klass på Qixings grundskola. En av de döda var en 13-årig pojke vid namn Yin Qitian; den andra hade inte identifierats när artikeln skrevs.

Många bloggare kritiserar de berörda departementen för oansvarigt uppträdande och frågade sig varför en explosion tilläts när byggarbetsplatsen var full av skolbarn. Vissa har dragit slutsatsen att den här nivån av oförsiktighet är kriminell. Andra har noterat att ett kinesiskt TV-program, som påstås ta upp ämnen som berör folkets välfärd, bara gav nyheten några sekunder.

”Jag förstår inte. Hur kan det ske explosioner när det är skolbarn i närheten? Jag lovar att media kommer rapportera att det berodde på att barnen bröt mot lagen och att byggarbetsplatsen inte hade något ansvar för deras handlingar”, skrev en bloggare.

Andra frågade sig varför barnen egentligen var på platsen. ”Det var inte skollov, varför var det så många skolbarn där? det borde undersökas” skrev en användare.

En annan användare från Chongqing förklarade på Sina.net varför barnen var där. ”Efter att flygplatsen byggts försvann vägen till skolan. Eleverna måste gå över byggarbetsplatsen för att komma till skolan eller också ta en lång omväg.”

Enligt andra kommentarer hade byggprojektet lagts ut på entreprenad i så många led att säkerhetssituationen på flygplatsen var kaotisk och att det lett till många olyckor på sistone.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17979/