Explosion på hotell i Mexiko dödade sju
Ett hotell i Playa del Carmen i Mexiko efter en explosion den 14 november som skördade sju dödsoffer, fem turister från Kanada och två Mexikanska arbetare. 17 personer skadades. (Foto: Jose Dominguez/Getty Images )


En explosion på ett hotell i Playa del Carmen i Mexiko i söndags dödade sju personer, enligt flera rapporter, däribland från CBC.

Bland de dödade fanns fem kanadensiska medborgare och två mexikanska arbetare. Orsaken till explosionen tros vara naturliga gaser som samlats under hotellet. 

Tolv andra personer skadades i tryckvågen på Grand Riviera Princess hotel, berättade statsåklagare Quintana Roo State Francisco Alor för AP.

– Rapporten menar att en samling gaser har bildats av förruttnande organiska ämnen i marken och att denna gas har skapat en explosion, sade han till AP. 
Hotellet ligger på Mexikos östra kust vid Karibiska havet.

Ett av offren var enligt CBC en 52-årig kvinna från Edmonton i Kanada. Hon promenerade med sin sonson nära stranden när explosionen inträffade. Kvinnan dödades och sonsonen skadades och fick föras till sjukhus.

– Det är otroligt sorgligt. Familjen är mycket, mycket chockad, berättade den 52-åriga kvinnans bror för CBC. ”Vi är alla chockade. Det är ingenting man någonsin förväntat sig, detta är förödande för hela familjen.”

Alor sade till AP att man nu undersöker hotellets konstruktion. Hotellet är byggt på en betonggrund som ligger ovanpå ett träsk.

Översatt från engelska:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/45962/