Evenemangschef om Shen Yun: "Allt är världsklass"
Anders Thorén evenemangschef på Konsert & Kongress i Linköping där Shen Yun hade sin Sverige-premiär. (Foto: Ming Ya/ Epoch Times)


Det blev välfyllt i teatersalongen på Konsert & Kongress när Shen Yun Performing Arts den 6 april kom till Linköping för sin enda föreställning i Östergötland på årets turné. Anders Thorén, evenemangschefen för teatern, imponerades av Shen Yun.

Som chef för olika evenemang har han sett många artister uppträda. När det gäller Shen Yun fanns det flera saker som imponerade på honom.

– Det artistiska är fantastiskt. Det är enormt duktiga dansare och sångare, sade han.

Shen Yuns specialitet är klassisk kinesisk dans vilken har sina rötter 5 000 år tillbaka i tiden.

En annan sak som fascinerade Anders Thorén var den stora digitala och animerade bakgrundsskärmen på scenen. ”Den är som magiska fönster till vitt skilda världar” som ”sammanbinder alla aspekter av föreställningen”, enligt Shen Yuns hemsida.

– Jag tycker det är väldigt kul hur de som agerar på scenen interagerar med det som händer på bakgrundsprojektionen. Det har jag faktiskt aldrig sett förut på ett arrangemang.

Även om Thorén inte varit anställd så länge som evenemangschef har han sett åtskilliga shower. Shen Yun är en unik föreställning som genom musik och dans väver en gobeläng av himmelska sfärer och gamla legender såväl som epos om dagens hjältar på en resa genom flera årtusenden.

– Allt har varit väldigt, väldigt bra. Det är ingenting som sticker ut, allt sticker ut i så fall. Allt är världsklass, helt enkelt jättefint.

NTD Televison, kinesiska Epoch Times och Barbro Plogander rapporterade.

Shen Yun Performing Arts, med bas i New York turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur.  För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing arts.
Epoch Times publiceras i 35 länder och på 21 språk.