EU-rådgivare: ”Föreställningen har ett mycket bra budskap”


Kennet Lindqvist har tidigare arbetat som FN-rådgivare i Ostasien samt som konsult år Världsbanken. Han är sedan 1993 VD vid Swedish TelePedagogic Knowledge Centre samt fungerar som EU-rådgivare och är engagerad i olika internationella projekt.

Torsdagen den 20 mars såg Kennet Lindqvist premiären av Shen Yun på Cirkus i Stockholm och tyckte om ”blandningen mellan västerländsk känsla och asiatisk tradition”.

– I showen visas den moderna världen och där finns på sätt och vis traditionen inblandad i den. Jag tyckte om det, för det ger ett fritt och modernt sätt att tolka de gamla kinesiska traditionerna på, sade Lindqvist.

– Det är en utomordentligt fin show. Det är en mycket välgjord uppsättning.

Bland de scener Lindqvist tyckte bäst om nämnde han dem som handlar om Falun Gong. På frågan varför han gillade denna del svarade han:

– För att det var ett mycket bra inslag… och det visades mycket tydligt vad som hände, utan några förklaringar, enbart genom dansen och rörelserna, det visade mycket klart vad budskapet var.

Lindqvist har arbetat i Asien och känner till en del om traditionell kinesisk kultur. Han tyckte att Shen Yun gav publiken ett bra kulturellt budskap.

– Detta är annorlunda jämfört med det som är målinriktat och det var väldigt fint. Många av de shower vi har sett tidigare är i statlig regi eller handlar om statspolitik. Den här känns lite mer oberoende, sade Lindqvist.

Lindqvist kände till den kinesiska ambassadens försök att hindra föreställningen från att framföras.

– Jag tycker det är mycket sorgligt om det skulle hända, för den här har ett mycket bra budskap. Så jag hoppas att den inte hamnar i det. Å andra sidan hoppas jag att den återkommer varje år.