EU och Peking diskuterar förföljelsen av Falun Gong
Edward McMillan-Scott, vice ordförande i Europaparlamentet, Jane Dai, Falun Gong-utövare vars make dog i förföljelsen och Janes dotter Fadu intervjuas av media. (Foto: Zhang Yue/The Epoch Times)


Den 26 och 27 september möttes medlemmar från en kinesisk delegation och ledamöter från Europaparlamentet i parlamentets högkvarter i Strasbourg i Frankrike.

Edward McMillan-Scott, vice ordförande i EU-parlamentet (EP) och Falun Gong-utövaren Jane Dai med dottern intervjuades av flera betydande medier på EP:s högkvarter. De pratade om det kinesiska kommunistpartiets (KKP) åtta år långa förföljelse av Falun Gong och betonade våldet i det illegala organrövandet från Falun Gong-utövare.

Ett av de viktiga ämnena i diskussionerna mellan Peking och EP var den åtta år långa förföljelsen av Falun Gong i Kina. KKP begärde att få prata enskilt med McMillan-Scott. McMillan-Scott har länge stött Falun Gong och har begärt att världssamfundet skall utreda organskörden från levande Falun Gong-utövare.


McMillan-Scott, hans assistent och Jane Dai diskuterar förföljelsen av Falun Gong framför Europaparlamentets högkvarter. (Foto: Zhang Yue/The Epoch Times)

McMillan-Scott, hans assistent och Jane Dai diskuterar förföljelsen av Falun Gong framför Europaparlamentets högkvarter. (Foto: Zhang Yue/The Epoch Times)

Innan diskussionerna började hade många Falun Gong-utövare från Europa samlats framför Europaparlamentets högkvarter och bad parlamentet att utöva påtryckningar på KKP för att få ett slut på förföljelsen i Kina.

På morgonen den 26 september tog McMillan-Scott, som även är medlem i Coalition to Investigate the Persecution of Falun Gong (CIPFG), med sig två medhjälpare till platsen för protesterna för att bättre förstå förföljelsen i Kina.

McMillan-Scott inbjöd senare Jane Dai och Dais dotter Fadu Chen, vilka båda är offer i förföljelsen, till parlamentets högkvarter där de intervjuades av flera internationella medier, bland andra Euro News och BBC.

McMillan berättade för reportrarna att det sker allvarliga människorättskränkningar i Peking. Röster höjs alltmer inom EU-parlamentet som kräver bojkott av 2008-års olympiska spel i Peking, vilket nu möter brett stöd och uppmärksamhet.

Översatt från version