Ett kärlekens bröllop i Stockholm
Prinsessan Madeleine och herr Christopher O´Neill vid vigseln den 8 juni i Slottskyrkan. (Foto: Fredrik Sandberg / AFP)


Huvudstaden visade sig från sin bästa sida när det var dags för det kungliga bröllopet. Då tv direktsände händelsen fick tittarna se ett mycket fint bröllopspar som inte kunde undgå att visa sin kärlek.

Bröllopet skulle likna ett bondbröllop så mycket som möjligt, så kyrkan var dekorerad i vit, rosa och försommargrönt.

När Christopher O´Neill stod framme vid altaret och innan Prinsessan Madeleine kom in i Slottskyrkan, kom barn från Adolf Fredrik skola och ställde sig utmed gången med en lång blomstergirland och sjöng till en gånglåt.

Bruden fördes så fram till altaret av Konungen där han överlämnade henne till Christopher O´Neill. Brudbuketten bestod av liljekonvaljer och olika sorters vita rosor och enligt traditionen en myrtenkvist.

När bruden kom skridande fram mot brudgummen blev han mycket berörd, hon var så vacker hans brud. Prinsessan var klädd i en vackert skuren klänning med spetsar och djupt skuren rygg och släpet var fyra meter långt.

Christopher O´Neill hade, precis som Prins Daniel, strax innan vigseln fått Nordstjärneorden som hängde i ett blått band runt halsen. Brudgummen är inte van vid att vara så påpassad och har inte sett glad ut på de bilder som kablats ut, men idag fick vi se en mycket glad brudgum.

Marie Fredrikson liksom Peter Jöback sjöng inne i kyrkan. Två officianter höll i ceremonin, mestadels på engelska då det var många internationella gäster.

För att markera att bruden är hertiginna av Hälsingland och Gästrikland ledde ett spelmanslag utmarschen ur kyrkan. Där blev det både en och två och tre kyssar till åskådarnas förtjusning.

I tre skärgårdbåtar åkte sedan över 400 gäster ut till Drottningholm där bröllopsfesten hålls.