"Ett fönster in i 5000 års kultur"
Låtskrivare Robert Pickering med dotter, dansare och danslärare. (Foto: Leigh Smith/The Epoch Times)


Det forna Adelaide var format av religiös frihet och ett engagemang för de medborgerliga rättigheterna. Detta ledde till världens första reformer såsom att kvinnor fick rösträtt. Idag fokuserar staden fortfarande på utveckling och är känd för sin musik, filmfestivaler, mat, vin och kultur. Som värd för Shen Yun Performing Arts för andra gången tog den ytterligare ett stort steg in i framtiden.

Låtskrivaren Robert Pickering och hans dotter var på premiären den 6 april på Adelaide Entertainment Centre. 

– Jag älskar kinesisk musik. Den är mycket gripande och traditionell. När man hör den, känner man att det inte bara finns 10, 20 eller 100 år, utan tusentals år av historia som har fört allt detta framåt, så det är mycket gripande.”

Pickerings favorit var ”Himlen väntar oss trots förföljelse”. 

– Jag har sett bevis på förföljelse, sade han då han vistats en tid i Kina tidigare. 

Möjligheten att lära sig mer om den kinesiska kulturen var för Pickering ett annat framträdande inslag i Shen Yun. 

– Jag tror det är något man absolut inte får missa, eftersom det är ett strålande skådespel och ett fönster in i 5000 år av kultur. Det är något som inte finns i detta land och det är ett fönster in i ett stort, vackert land med mycket folk, mycket historia och en hel del kultur. 

Pickerings dotter, som är dansare och danslärare på Dance FX, var förvånad över den professionella nivån som Shen Yun visade.

– Dansarnas professionalism och deras teknik och ungdom – ungdomarna är helt otroliga! 

– Man ser på dessa flickor att de är yngre än jag. Och särskilt i stycket ”Himlen väntar oss trots förföljelse” var den unga flickan högst sju eller åtta år gammal. Den professionalism som hon visade, hennes ansikte och också hennes teknik var bara helt otroliga, och jag tror det var det som gjorde det så gripande. 

Både far och dotter berömde mycket dansuppträdandet ‘Himlen väntar oss trots förföljelse’ och var överens om att det fanns en berättelse bakom det som levererade ett tydligt budskap. 

Med endast två till föreställningar i Adelaide, rekommenderade Pickering människor att gå och se Shen Yun.

– Gå och se den. Jag tror inte man behöver ha förvärvade kunskaper för att kunna njuta av den. Det är något som alla kan förstå och njuta av oavsett var du kommer ifrån eller vad du är intresserad av, sade Pickering.

I slutet reflekterade Pickering över det ideal som formade det forna Adelaide.

– Dessa människor visar vad du kan göra med frihet, och om folk i Australien är fria att gå och se showen, då borde de göra det!

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts 2009 års världsturné. För mer information besök www.ShenYunPerformingArts.org

Nina Smyhe bidrog till denna artikel. 

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14884/