Erhun trollband publiken


Under sin världsturné 2009 kom den mycket uppskattade Shen Yun Performing Arts kom till Norge. För ett fullsatt Oslo Konserthus, en av landets finaste konserthallar, gav den New York-baserade artistgruppen sin föreställning om kinesisk kultur med klassisk kinesisk dans och musik.

I publiken satt Sorlie, mediachef för ett internationellt företag, målerikonstnären Alvia och sjuksköterskan Anggog.

– Jag tycker det är storslaget – ett storslaget framförande av kinesiskt artisteri. Det är faktiskt mycket bra och föreställningen är ganska lång, två och en halv timme. Man får verkligen valuta för pengarna, sade Sorlie.

Alvia tillade:
– Jag förundras över dansarnas teknik, fotarbetet och uppträdandet generellt. Det är sagolikt, vackert och graciöst!

Anggog höll med de båda andra om att föreställningen är otroligt vacker.

– Den tvåsträngade fiolen (erhu), tror jag, med tanke på ansiktena runtomkring, var det som trollband publiken mest. Denna lilla kvinna som spelade detta underbara instrument fångade oss alla, sade Alvia.

– Vi har redan en god tradition av stränginstrument, men hennes framförande var känsligt på ett sätt som berörde publiken på ett annorlunda vis än vad sångarna gjorde. Det lade jag märke till, fortsatte hon.

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts 2009 års världsturnés mediapartner. Den 18 kommer Shen Yun till Stockholm och 20-21 mars till Linköping. För mer information, se www.shenyunperformingarts.com

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13729/