Epoch Times-utdelare angreps av kines


En kinesisk man attackerade på söndagen tre medarbetare från Epoch Times i Köpenhamn, Danmark. De befann sig i Churchill Park vid tiotiden på morgonen och delade ut Epoch Times-tidningar till kinesiska turister.

Mannen, som verkade arbeta som turistguide, gick till fysisk attack mot de tre medarbetarna och enligt uppgifter ska han ha spottat en av dem i ansiktet, slagit en annan som försökt ingripa över kinden, samt svurit och hotat dem verbalt.

Turisterna i gruppen som mannen ledde blev vittnen till attacken. Då en av tidningsutdelarna ringde polisen och uppgav registreringsnumret på mannens bil, ska han ha föst in turisterna i bilen och försvunnit.

Enligt polisen kommer mannen ursprungligen från Peking i Kina. Han sökte och beviljades asyl i Danmark baserat på uppgifter om att han varit med vid Himmelska fridens torg 1989. Mannen som livnär sig som kinesisk turistguide saknar den danska turistbyråns licens för yrket.

Enligt personer som känner till mannen ska han ha gjort regelbundna besök vid den kinesiska ambassaden och anklagas för att vara aktiv i insamlandet av personlig bakgrundsinformation om kineser i Köpenhamn.