Epoch Times tilldelas Awards of Excellence i designtävling
Foto: Rob Counts/Epoch Times


Epoch Times tilldelades två ’Awards of Excellence’ i den 36:e ‘Best of News Design Creative Competition’ anordnad av Society for News Design. "Detta är den främsta designtävlingen för tidningar", sade Epoch Times Creative Director Rob Counts. "För oss är det som att vinna två Oscar."

Epoch Times fick pris för sin Dine och Unwind-sektion (som den 17 april ska döpas om till Epoch Taste) och en specialartikel om inhemsk skandinavisk konst, "Sami Stories Are Harrowing, Heartening” (”Samiska berättelser är upprörande, uppmuntrande”). Konkurrensen var hård, med över 9 500 bidrag från några av de bästa tidningarna i världen. Endast tre tidningar fick utmärkelser för matsektioner, där priser också gavs till The New York Times och San Francisco Chronicle.

Award of Excellence var det högsta priset som utdelades till en matsektion. Epoch Times fick den enda utmärkelsen för en matsektion i vår kategori av utgåvor. Designer Luba Pishchik sade att arbetet med Dine och Unwind-sektionen börjar med en dialog med redaktör Channaly Philipp om vad hon vill lyfta fram. Philipp sade att hon litar på att dessa designers har känsla för hur de ska förverkliga hennes vision.


Foto: Epoch Times

Foto: Epoch Times

Teamet utbyter idéer om hur de kan förmedla atmosfären i den restaurang de ska presentera. Detta kan kräva en måltid eller två på en av de bästa restaurangerna på Manhattan – trevligt arbete om man kan få det.

– Det är det som gör vår restaurangsektion och design så vacker. Vi får verkligen se vad restaurangerna har på gång, vilka deras starka sidor är, och förmedla det i designen, sade Counts som samarbetar med Pishchik på sektionen.

Nyckeln till designen är bilderna som är tagna av Samira Bouaou. Bouaou är perfektionist, som Counts anser vara "en av de bästa matfotograferna jag någonsin har sett”.

– Med matfotografering är kompositionen ibland svår. En centimeter åt ena eller andra hållet kan göra stor skillnad, sade Bouaou. Redaktör Philipp sade att Bouaou kan konsten att få till kompositionen rätt.


Foto: Epoch Times

Foto: Epoch Times

Ett foto taget uppifrån av Bouaou av en måltid på Chalk Point Kitchen är huvudbilden i ett av bidragen från Dine and Unwind.

– Det hoppade bara upp från sidan – det där ovanifrån tagna fotot. Restaurangen har en utskrift av artikeln vid deras VIP-bord, sade Philipp.

Justin Morgan sade att den prisbelönta designen till storyn om inhemsk skandinavisk konst "gjorde sig själv". Nyckeln var den bild som redaktören Christine Lin visade honom, med en inhemsk målning som visar hur svensk polis slog urinvånarna när de protesterade mot en damm.

– [Målningen] var oerhört fängslande. Man kan titta på den och göra olika tolkningar och se den ur olika perspektiv, sade Morgan.

Lin älskade designen eftersom den speglar "den skandinaviska estetiken med sin respekt för vita ytor. Det är så det presenterades i galleriet – mycket rent och organiskt."


Foto: Epoch Times

Foto: Epoch Times

Morgan ger miljön i designteamet äran för det prisbelönta arbetet:

– Det är det mest talangfulla designteam jag någonsin har jobbat med. Tack vare all denna talang blir man ständigt inspirerad att pusha sig själv till att producera material som är i världsklass.

Counts sade att dessa utmärkelser slår fast att Epoch Times är i samma liga som de främsta tidningarna i världen.

– Det är ett genombrott för oss.


Foto: Epoch Times

Foto: Epoch Times

Översatt från engelska.