Epoch Times startar kinesiskspråkig webbsida i Oceanien
Australiens genom tiderna yngste schackmästare, Zong Yuan Zhao (andra från höger) emottar Epoch Times pris för goda prestationer 2008 vid Epoch Times Oceaniens öppnande i Sydney. (Foto: Epoch Times)


Nu har en oberoende kinesiskspråkig nyhetssida öppnat i Oceanien. Det är Epoch Times Oceanien som från och med i början av juli, som utöver sina pappersupplagor i Sydney, Melbourne och Nya Zeeland, publicerar nyheter på nätet.

Webbtidningen marknadsfördes vid en sammankomst i Sydney inför, bland andra, över hundra regeringsmedlemmar, mediapartners och affärsmän.

Hedersordföranden för webbtidningen, C Y Wong, gav publiken en sammanfattning om hur Epoch Times sedan bildandet 2001 har växt över hela världen.

Idag trycks varje vecka över 1,5 miljoner exemplar av pappersupplagan på 17 språk i över 30 länder i hela världen.

Oceaniens webbsida är ett landmärke för Epoch Times utveckling, menade han, då den tar mediagruppen till nya nivåer med tanke på dess uppgift att ge ”en frisk syn på en värld i förändring”.

– Ansikte mot ansikte med trycket från det kinesiska kommunistpartiet har vi säkerställt principer som frihet, oberoende och opartisk nyhetsrapportering, och det kommer vi fortsätta att göra, sade han.

Statsåklagaren Scott Nash bekräftade Epoch Times insats i samhället under flera år. Han hoppas att den nya webbsidan kommer att fungera som en plattform för utlandskineser och därmed spela en större interaktiv roll i kommunikationen med denna grupp människor.

Man passade även på att dela ut Epoch Times bedriftspris 2008, till Australiens genom tiderna yngste schackmästare, Zong Yuan Zhao, för hans utomordentliga prestationer som representant för Australiens kineser.

Yuan Zhao lärde sig att spela schack i Peking som sexårig. När han var åtta emigrerade han till Australien. Han har representerat Australien i många internationella ungdomsturneringar. 1998 var han världens fjärde bästa schackspelare under tolv år. För närvarande studerar han till apotekare vid universitetet i Sydney.

Yuan Zhou har länge varit en entusiastisk läsare av Epoch Times. Han uttryckte sina gratulationer till tidningen, och kallade den:
– En fönster genom vilket de (kineserna) kan erhålla de senaste nyheterna. Lao Tse, en forntida kinesisk filosof, sade: ‘En tusenmilafärd börjar med ett steg.’ Idag bevittnar vi Epoch Times Oceaniens allra första steg.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-7-8/73151.html