Epoch Times kontor i Chicago utsatt för hotelser
Brandkåren rycker ut efter nödsamtalet. (Foto: The Epoch Times)


För ett par dagar sedan mottog Epoch Times kontor i Chicago ett hotbrev som bland annat innehöll ett utklipp från en av Epoch Times kinesiskspråkiga lokala USA-utgåvor och ett oidentifierat, vitt pulver.

– Det kinesiska kommunistpartiet (KKP) fruktar sanningen, och vi säger sanningen. De vill inte att folk ska få reda på sanningen, svarar Helen Ye, chefsredaktör för Epoch Times, på frågan varför kontoret utsatts för hotelser.

Polis och brandkår var snabbt på plats och all personal som vidrört brevet fördes till en provisorisk karantän. Ett tekniskt team forslade försiktigt bort brevet från kontoret. Brevet analyserades och en timme därefter meddelades att innehållet var ofarligt.

Brevet bestod av två rader: en hyllning till KKP och en vulgär förolämpning av Falun Gong.

– Det här brevet var helt klart relaterat till händelserna i Flushing. Klippet var en artikel om någon i mobben som kallats till rättegång, säger Sen Yang, ordförande för den lokala Falun Dafa-föreningen, som ombads komma till Epoch Times kontor då brevet öppnats.

Yang reflekterar över varför man skickar ett brev som det här.

– Just nu vill den kinesiska kommunistregimen avsäga sig sitt ansvar när det gäller jordbävningen i Sichuan. Så de avleder folkets uppmärksamhet från jordbävningen genom att attackera Falun Gong.

Epoch Times har publicerat åtskilliga artiklar som detaljerat beskrivit hur korruptionen inom Kinas regim lett till att många liv gått till spillo. De undermåliga skolbyggnaderna rasade till exempel omedelbart samman av jordbävningen, och räddningsarbetet var bristfälligt och gick mycket långsamt.

– Hur låga är inte KKP:s taktiker? Här skickar de ett hotbrev. I Flushing använder mobben de samlat ihop oanständiga gester och fula ord. De sprider lögner om Falun Gong. De slår till och med människor, kommenterar Yang.

– De gör så här i USA, där polisen skyddar Falun Gong-utövare. Ni kan föreställa er hur de behandlar Falun Gong-utövare i Kina, där polisen hjälper till i förföljelsen av Falun Gong.

Epoch Times Chicago-kontor har flera gånger tidigare mottagit hotbrev, men aldrig förut har det inkluderat någon speciell artikel.

Helen Ye säger att brevet inte kommer att påverka arbetet på kontoret och att personalen mår bra.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-1/71285.html


Brevet och pulvret. (Foto: The Epoch Times)

Brevet och pulvret. (Foto: The Epoch Times)