Epoch Times internationella fototävling tar emot tävlingsbidrag


Second Annual Epoch International Photography Competition inbjuder nu både professionella fotografer och amatörer från olika etniska och sociala bakgrund att delta. Den första tävlingen ägde rum 2007 och fick mycket uppskattning från både professionella fotografer och amatörer.

Syftet med tävlingen är att dela, kommunicera och återuppliva traditionella estetiska värderingar och uttryck.

För mer information besök webbsidan: http://photocompetition.epochtimes.com/english/

1. Syftet med tävlingen

Det här är den andra fototävlingen som hålls av Epoch Times efter en framgångsrik första tävling 2007 och har som syfte att befrämja erfarenhetsutbyte bland fotoentusiaster runt om i världen. Temat för tävlingen är att återge berättelser från verkliga livet, människor, kultur och naturscenerier, på ett sätt som uttrycker känslan av ärlighet, positiva budskap, vänlighet och skönhet. Bidragen kommer att bedömas efter traditionell estetik för att kunna återupprätta traditionella estetiska värderingar och uttryck.

2. Organisatörer, priser och kategorier:

Tävlingen anordnas av the Epoch Times Website, the Epoch Times Newspaper och the Epoch Times Foundation.

Priser och kategorier

A: Nyheter och på- plats- rapporter

B: Samhällslivet

C: Landskap

Varje kategori har ett förstapris, två andrapris, fyra tredjepris och tio ”Excellence Awards”.

Förstapris: 2000 USD eller fotoutrustning alternativt resetjänster för motsvarande summa.

Andrapris: 1000 USD till varje vinnare eller fotoutrustning alternativt resetjänster för motsvarande summa.

Tredjepris: 500 till varje vinnare eller fotoutrustning alternativt resetjänster för motsvarande summa.

Excellence Awards: 100 USD till varje vinnare eller fotoutrustning alternativt resetjänster för motsvarande summa.

3. Regler för anmälan av deltagare

Tävlingsbidragen måste vara original och inte vunnit någon annan fototävling. Bidragen tas endast emot online. Bidrag som sänts in via brev kommer inte accepteras.

För att delta och registrera sig till tävlingen:

För online-deltagande: Skicka ett prov först. Storleken på filen bör inte vara mindre än 500 kb eller större än 2000 kb. Den högupplösta bilden skickas först efter att fotografiet har valts in i tävlingen.

Adress för registrering tävlingen online (engelska): http://photocompetition.epochtimes.com/english/

Via e-post: photo_competition@epochtimes.com (endast kinesiska)

Vänligen observera: Deltagande via e-post är i huvudsak för deltagare från Fastlandskina eller andra platser där Internet är starkt censurerat. För det här ändamålet kan du skaffa en mjukvara för att ta dig igenom nätverksblockaden. Mjukvaran kan laddas ner från: http://dongtaiwang.com/loc/download.php eller från en annan säker plats, länken kan vi skicka dig via e-post.

Ni som kommer från andra områden, var vänlig och lämna era bidrag online för att förenkla processen. Genom att delta online får deltagarna ett bekräftelsenummer som kan användas vid framtida förfrågningar, etc.

Tävlingsbidrag kan lämnas från den 1 december 2008 till den 30 mars 2009, kl. 23:59 (tid för östra USA, motsvarar svensk tid 17:59 samma dag).

4. Anmälan och registrering

I de flesta fall skall deltagarna fylla i anmälningsformuläret online för att skapa ett onlinekonto. Namnet på formuläret skall vara identiskt med deltagarens namn som visas på ett giltigt id-kort. Inkludera e-postadress och postadress (inkluderat postnummer och land), telefonnummer och övrig information som kan hjälpa oss kontakta utvalda finalister.

Deltagare som skickar in sina bidrag via e-post skall följa instruktionerna ovan, och lägga till rubriker på bilderna, deras kategorier och en beskrivning (eller bildtext) av fotografierna i meddelandefältet.

5. Benämn bilderna som följer:

Land (förkortning) – Område (Län eller provins) – Deltagare_Namn-Kategori_Namn-Foto_Rubrik.

Till exempel:

USA-NY-Jack Wang-A-GreatNews

USA-NY-Jack Wang-B-FlyingCrane

USA-NY-Jack Wang-C-Mr.Healty

Exempel för Sverige, Stockholm, kategori C, landskap.

SWE-STO-Thomas Larsson-C-FrozenLake

6. Krav beträffande fotografierna:

Redigering av färg, mörker och ljus, och skärpa är tillåtet när syftet är att förstärka det naturliga utseendet. Redigering som resulterar i förlust av naturliga egenskaper och/eller kopiering för att lägga till eller ta bort saker på bilden är inte tillåtet. Om de tävlande bidragen relaterar till någon händelse eller nyhet bör deltagaren skicka med en kort redogörelse eller bildtext som beskriver händelsen.

7. Domare:

Domarna kommer att bestå av äldre yrkesmän och experter inom foto, konst och förlagsverksamhet från Asien så väl som västerländer. Bedömningsprocessen följer internationella regler och riktlinjerna för tävlingen är att de skall vara rättvisa för alla deltagare.

Tävlingens organisatörer är inte skyldiga att uppge några skäl till varför en deltagares fotografier inte vann något pris.

8. Upphovsrätt:

Tävlingens organisatörer förbehåller sig rätten att reproducera tävlingsbidrag i tävlingsrelaterat tryck och elektronisk media, så väl som i tävlingsrelaterad marknadsföring, publiceringar, webbsidor och andra aktiviteter. Fotografen äger upphovsrätten till bilden. Deltagarna kommer inte få betalt för presentationen av sitt verk som är relaterat till den här tävlingen, förutom det pris de har vunnit.

Organisatörerna är inte ansvarig för något som helst brott mot upphovsrätt, nationell eller internationell lag eller skadat rykte orsakat av tävlingsbidragen. Tävlingsbidragen kan inte returneras. Genom att ha registrerat sig och lämnat in bidrag till tävlingen har man godkänt villkoren som angivits här.

9. Övrigt:

1) Alla deltagare förväntas följa reglerna. Organisatören för tävlingen förbehåller sig rätten att diskvalificera deltagare som bryter mot reglerna och även återkalla deras vinst.

2) Beslutet betraktas som slutgiltigt; inga klagomål eller överklaganden kommer hörsammas.

3) Mindre ändringar av reglerna kan göras utan förvarning.

Översatt från originalartikel på engelska