Epoch Times fick 21 utmärkelser i New York Press Associations årliga tävling
Michelle Rea, vd för Nypa (mitten), och åtta medarbetare från Epoch Times håller sina förstapriser och en John J. Evans-utmärkelse för framstående kompetens inom reklam, som de fått på 2015 års evenemang av New York Press Association and Trade i Saratoga Springs, N.Y, den 28 mars. Foto: (Jan Jekielek/Epoch Times)


Epoch Times medarbetare hedrades med 21 utmärkelser på den 85:e årliga Better Newspaper Contest vid New York Press Association (Nypa). Dessutom fick de fyra hedersomnämnanden för sitt arbete.

Tävlingen uppmärksammar det bästa tidningsarbetet i hela staten New York avseende redaktionellt arbete i nyhets- och featurerapportering, fotografi, reklam och design.

Design och reklam

Epoch Times kreativa avdelning gick i täten med totalt 11 utmärkelser och tre hedersomnämnanden i kategorin design och reklam.

Avdelningen vann flera förstapriser, däribland Richard L. Stein-utmärkelse för framstående kompetens inom design. Den tilldelades också det enda priset från John J. Evans utmärkelse för framstående kompetens inom reklam.

Kreativ chef, Robert Counts, fick förstapriset för bästa ”infografik” på internet och bästa annonser i storformat.

Ett förstapris gick också till Luba Pischick för bästa reklamkampanj. Ytterligare en förstaplats blev det för teamet Counts, Seth Holehouse och Dane Crocker för en särskild annonsavdelning som de skapat.

– Jag tror att vi har stora framgångar här eftersom människor ser att vårt engagemang för vår tidning och den inspiration som driver oss verkligen avspeglar sig i vår design. Vårt team jobbar så hårt, dag och natt. Det är underbart att bli uppmärksammad för det, säger Counts på lördagen efter att utmärkelserna tillkännagetts.

Den kreativa avdelningen tilldelades också andra pris för sitt arbete för framstående kompetens inom reklam.

Den kreativa avdelningen vann totalt sex förstapriser, fyra andrapriser, ett tredjepris och tre hedersomnämnanden.

Redaktionell bevakning

I kategorin Redaktionell bevakning hedrades Epoch Times med totalt fem priser för flera olika artiklar om nyheter, händelser och människor i och utanför New York.

Första plats för redaktionell rapportering gavs bland annat för en nyhet av reportern Annie Wu om hur New York-borna hedrade två poliser som dödades när de satt i sin polisbil.

Reportern Arleen Richards fick också ett förstapris för sin berättelse om kämpande bönder som stöder fracking (för gasutvinning, övers. anm.) för att hjälpa dem överleva i en tuff bransch. Richards sade att hon attraherades av historien eftersom den tog fram en synvinkel som inte många hört om.

– Jag insåg att trots de negativa effekterna av fracking som vi ofta läser om, förlorar lantbrukare, som ägnat hela sina liv åt att förse människor med mat, sina familjejordbruk som de haft i flera generationer och deras värdefulla mark är allt de har kvar som inkomstkälla, sade Richards.

– Lantbrukaren Graby har hjälpt mig att sätta ett mänskligt ansikte på ett mycket debatterat ämne.

Förutom de två förstapriserna som Epoch Times vann för sin redaktionella bevakning, vann redaktionen en andraplats, två tredjeplatser och ett hedersomnämnande.

Fotografi

Epoch Times fotografer vann totalt fem fotografipriser för sitt arbete under 2014.

Samira Bouaou vann första pris för sitt nyhetsfoto på en chockad pojke som läser en lokaltidning i efterdyningarna av en brutal knivattack på två små barn där angriparen förblev på fri fot i flera dagar vilket fick närboende känna sig terroriserade.

Benjamin Chasteen fick också ett förstapris för sitt featurefoto av New York-bor i vintagekläder framför några av stadens vintagetåg för en årlig träff.

Chasteen, som reste mycket i sitt arbete under 2014, sade att han kände att erkännandet gjorde sitt till för att göra det mödan värt.

– Förra året förändrade verkligen mitt liv som fotograf.  Efter att ha bevakat protesterna i Hongkong och Ferguson känner jag att jag har mognat i mitt konstnärskap. Jag ansträngde mig verkligen och arbetade hårt, och att jag vinner det här priset gör att det känns som att det var värt det, sade Chasteen.

Hela fotografiteamet vann även ett tredjepris för ”framstående kompetens inom fotografi” och fick totalt två förstapriser, ett andrapris och två tredjepriser.

Epoch Times vann även andra pris för Nypas tidigare presidents utmärkelse för Generell högsta kompetens.

De prestigefyllda utmärkelserna i 50 kategorier väljs bland fler än 4 000 bidrag varje år.

Översatt från engelska