Epoch Times blir en daglig tidning i New York
Första sidan av Epoch Times den 13 juni i New York City. Med den här upplagan kommer den engelskspråkiga Epoch Times att publiceras fem dagar i veckan i New York. (Foto: Dayin Chen/Epoch Times)


Den 12 juni var en dag som kommer att gå till historien för Epoch Times, när tidningen tryckte sin första dagliga upplaga.

– Personalen på kontoret i New York är upprymda och vi tror att New York är redo för en daglig Epoch Times, sade John Nania, chefredaktör för den engelska upplagan av Epoch Times.

Sedan tidningens första publicering den 30 augusti, 2004 har den engelskspråkiga Epoch Times fört ut till sina läsare en tidning med brett innehåll och som är dedikerad till att följa den högsta journalistiska standarden.

Särskilt ger den engelska upplagan av Epoch Times till sina västerländska läsare en inblick in i Kina via den ursprungliga kinesiskspråkiga tidningen Dajiyuan, som har en veckoupplaga på 1,2 miljoner i 30 länder världen över.

Den dagliga engelska upplagan kommer att lanseras med en upplaga på 4000 i Manhattan och 2000 i Flushing, Chinatown i New York. Planen är att snabbt öka upplagan i hela staden.

– Vi har fått fint gensvar från våra läsare och med tidningens växande popularitet kommer vi att öka produktionen. En daglig utgivning kommer att föra vår tidning till nya nivåer och vi kommer att fortsätta vårt åtagande att tjäna allmänheten, sade Nania.

Översatt från engelska