Entreprenör: Vokalistens röst är bättre än de Tre Tenorernas
Kojiro Mori besöker Shen Yuns föreställning i Fukuoka den 15:e mars. (Epoch Times)


FUKUOKA, Japan – Shen Yun Performing Arts premiär på Japanska ön Kyushu framfördes i Fukuoka City, öns handels- och kulturcentrum, den 15: e mars. Bland publiken fanns många entreprenörer som hade lockats till föreställningen. Kojiro Mori, vd på ett företag, fanns bland publiken som besökte föreställningen.

– Verkligen underbart! Även om en del andra artistgrupper kan visa en inre skönhet genom sina danser på scenen, var det som framfördes av Shen Yun annorlunda, eftersom de återgav den inre skönheten med vidare insiktsfulla innebörder.

– Det som Shen Yun presenterade för publiken var äkta konst med utsökta danser, perfekta rörelser och mogen röst. Jag blev djupt rörd av föreställningen, utbrast Kojiro.

– Tenorens (Hong Ming) röst är bättre än de Tre Tenorernas, tillade han.

Vad gäller dansarna säger han att deras fysiska kondition verkar ha nått höjden av perfektion.

– Jag var verkligen fascinerad över deras utsökta och eleganta danser. Det var verkligen ett nöje att se föreställningen. De manliga och kvinnliga dansarna visade oss äkta skönhet.

– ”Buddhas lära sprids vida omkring” var det nummer som imponerade mest på mig. Jag tyckte också mycket om dansen ”Klyva berget” och sången ”En tanke”. Dai- folkets dans var också mycket unik, fortsätter han.

Kojiro tycker också att scenkonsten som Shen Yun framför är unik, eftersom den framgångsrikt, utan att använda ord, förmedlar insiktsfulla budskap till publiken.

Vidare kommenterade han orkestern och utbrast:

– Först trodde jag att musiken var inspelad. Jag blev överraskad när jag förstod att den spelas av en liveorkester.

Med tanke på scenerna som skildrar dagens förföljelse av Falun Dafa-utövare, säger han:

– Det är synd att det inte finns någon religionsfrihet i Kina. Men jag tycker att den kinesiska regimen borde tillåta fritt uttryck av konst och kultur. För närvarande förföljs de (Falun Gong-utövare) i Kina och därför är det omöjligt för Shen Yun att framträda i Kina. Men, jag tror att situationen kommer att ändras till det bättre inom en snar framtid. Trots allt existerar samhället för mänskligheten.

Han avslutade med att säga att på grund av att Shen Yun är så betydelsefull för friden, konsten och bildningen hoppas han att Shen Yun snart kommer att framträda över hela världen.

Kojiro blev också överraskad av att höra att Shen Yun Performing Arts Company är New York-baserat och har turnerat över hela världen. Han säger att han definitivt ska säga till sin son, som bor i New York, att ta med hela familjen för att se föreställningen. Sonen arbetar dessutom som musiker och har spelat fagott i 15 år i New York. Svärdottern är också musiker och spelar cello.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://sv.shenyunperformingarts.org/

Läs den kinesiska originalartikeln på: http://www.epochtimes.com/b5/10/3/16/n2846552.htm