Enkel seger för Sverige mot Liechtenstein
Zlatan Ibrahimovic avgjorde fredagens EM-kvalmatch mot Liechtenstein på bortaplan med sitt 58:e landslagsmål. Foto: Epsilon/Getty Images


Sverige tog en programenlig seger mot Liechtenstein i EM-kvalet. Slutsiffrorna skrevs till 2-0 efter mål av Markus Berg och Zlatan Ibrahimovic.

Efter två tunga förluster mot Ryssland och Österrike har Sverige hamnat på efterkälken i kampen om en direktplats i nästa sommars EM-slutspel. På fredagen var det dags för beskedligare motstånd i form av Liechtenstein och Sverige hade inga problem att ta med sig tre poäng.

Greklandsproffset Markus Berg visade fin form och kunde skickligt hålla undan försvararna och trycka in 1-0 till Sverige i 18 minuten. Berg hade flera fina chanser att öka sin målskörd men hade inte riktigt marginalerna på sin sida. Istället var det Zlatan Ibrahimovic som spikade slutresultatet 2-0 genom ett distinkt avslut efter att ha frispelats av Kim Källström.

– Allt handlar om att sätta chanserna framför mål, sade Ibrahimovic till Kanal 5.

Ibrahimovic missade också en straff efter att själv ha blivit fälld. Efter matchen var han nöjd med segern och sitt mål, hans 58:e i landslaget, men besviken på straffmissen.

– Även jag kan missa, sade Ibrahimovic.

Redan klara gruppvinnaren Österrike vann mot Montenegro, vilket gör att Sverige nu kan bli sämst trea i gruppen. Tabelltvåan Ryssland vann på bortaplan mot Moldavien och är två poäng före Sverige inför sista omgången som spelas på måndag.

Sverige bör inte ha några problem i sista matchen mot Moldavien på hemmaplan, men måste förlita sig på att Montenegro vinner sin match mot Ryssland för att kunna ta andraplatsen i gruppen och därmed vara kvalificerat för EM. Vid en tredjeplats väntar play-off mot någon av treorna i de andra grupperna där seger krävs för att säkra EM-biljetten.