Engelsklärare uppskattade ”Chinese Spectacular” i Tammerfors
Publiken på ”Spectacular” i Tammerfors, Finland. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)


Många besökare kom till Tampere Hall i Finland på söndagen för att se matinéföreställningen av Divine Performing Arts – Chinese Spectacular, som i sin show uppvisar traditionell kinesisk kultur.

– Jag är mycket imponerad av dansen, sången och musiken – allting. Mycket bra gjort, sade Tom Wishart, som är engelsklärare och kommer från England. Han hade sett en affisch om galan några veckor tidigare.

– Jag är intresserad av den kinesiska kulturen. Jag försöker använda min fritid till att studera kinesiska – det var en av huvudanledningarna till att jag kom.

Han hade lagt märke till att han uppskattade mer att lära sig de gamla kinesiska tecknen, framför de moderna tecknen.

Tom nämde några delar som han uppskattade lite extra mycket i showen.

– Från en mycket strikt synpunkt var det den ”Mongoliska skåldansen”. Den var mycket kraftfull och djup, säger han.

Han blev också särskilt imponerad av ”Tanghovets Trumslagare”, ”Segertrummorna” och det tvåsträngade instrumentet erhu som är känt för sin breda uppsättning och djupt berörande toner.

– De två styckena med trummorna och den kinesiska violinen var utmärkta, sade han. Det var också intressant att se de historiska delarna och få ett annat perspektiv på Kinas nuvarande politiska situation, och hur deras kultur inte har möjlighet att blomstra.

Spectacular ger ytterligare en föreställning redan ikväll måndag, innan den återvänder till Stockholm för en extrainsatt föreställning den 3 april på Cirkus mitt emot Gröna Lund.

Epoch Times är stolta sponsorer för Shen Yun Chinese Spectaculars föreställningar. Vill du veta mer och läsa alla artiklar på engelska kan du besöka www.bestchineseshows.com.” target=”_blank”> version