En vingdel från det saknade MH370 kan ha hittats
En del av en flygplansvinge av samma typ som det försvunna MH370 har hittats på ön Réunion i Indiska Oceanen. Foto: Yannick Pitou /AFP /Getty Images


En del av en flygplansvinge hittades den 29 juli 2015, som kan komma ifrån det malaysiska planet MH370 som försvann i mars förra året, har spolats iland på den franska ön Réunion i Indiska oceanen.

Xavier Tytelman, tidigare militär pilot och specialist på flygplanssäkerhet twittrade en bild på vrakdelen på onsdag morgon. Han noterade att vingdelen hade en påfallande likhet med en vinge från en Boeing 777.

Tytelman berättade för The Telegraph att han hade kontaktats av en man på ön som funnit en vrakdel från ett flygplan.

– Jag har studerat hundratals bilder och pratat med kollegor och vi tycker alla att det är troligt att vingdelen kommer från en Boeing 777 – samma plan som MH370.

En tjänsteman sade senare under dagen till nyhetsbyrån AP att flygsäkerhetsutredare var ganska säkra på att vingdelen på bilden kommer från en Boeing 777.

Referensnumret stämmer inte

Det lokala median Zinfos 97-4, rapporterade att vrakdelen hittades bakom en sockerfabrik vid kusten i Saint-André och både lokal och nationell polis var på plats. De sade också att vingdelen var i dåligt skick och täckt av små snäckor vilket stämmer bra om det legat i havet över ett år.

I ett blogginlägg skriver Tytelman att ett referensnummer som fanns på vrakdelen inte överensstämmer med något av Malaysian Airlines plan. Med hjälp av det numret kommer man att få ett definitivt svar på om vingen kommer från MH370 inom en snar framtid.

Den franska ön Réunion har en befolkning på knappt 850 000 personer och ligger öster om Madagaskar strax sydväst om Mauritius i Indiska Oceanen.

Flight MH370 var på väg från Kuala Lumpur i Malaysia till Peking den 8 mars 2014 när det plötsligt försvann från radarn. Sedan dess har flygplanets öde med 239 personer ombord varit ett mysterium. Hittills har sökandet omfattat tiotusentals kvadratkilometer av oceanen utan att några spår av flygplanet har hittats.

Översatt från engelska