En växande rörelse
David Gao framför klipporna La Jolla i San Diego, Kalifornien i USA. Gao är ordförande för det globala servicecentret för utträden ur KKP, en rörelse som hjälper kineser att frigöra sig från det kinesiska kommunistpartiet. (Foto: Joshua Philipp/ Epoch Times)


Det kinesiska kommunistpartiet (KKP) närmar sig en total kollaps. I dagsläget har över 55 miljoner kineser trätt ur partiet och dess tillhörande organisationer. I genomsnitt säger nära 50 000 personer dagligen upp sitt medlemskap, och antalet växer.

Det fredliga rörelsen, känd som ”Tuidang” eller ”lämna partiet”, bildades av kineser 2004. Den har stadigt spridit sig i Kina med hjälp av volontärer i Kina och utomlands. Ordförande för det Globala servicecentret för utträden ur KKP – ett nätverk av volontärer som går i spetsen för rörelsen – är David Gao. 

I en telefonintervju med Epoch Times berättade Gao att uttalandena och avhoppen som publiceras på Tuidangs webbsida kommer från Kinas alla hörn. Det är allt ifrån de som förföljts av regimen till regeringstjänstemän, bönder och religiösa personer.

En del kineser som besöker ställen som Hongkong eller Thailand tar med sig namnlistor till servicecentren – ibland är det alla invånare i en by och hela arbetsplatser som vill lämna partiet.

– Vid ett tillfälle i fjol fick vi en lista på över två tusen personer från en by i södra Kina. De var upprörda eftersom en kommunisttjänsteman hade beslagtagit all mark, så alla bönder ville lämna (partiet), sade Gao.

Anledningarna till att kineser vill lämna partiet är många. Enligt Gao ”läser en del människor ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” och inser att KKP är så ondskefullt. De har dödat fler än 80 miljoner kineser, skrivit om historien och ljuger alltid för kineserna”.

– En del människor, som bönder och personer inom det militära, har förlorat allt och har varken jobb eller mat på grund av korruption bland de lokala tjänstemännen, berättade Gao och tillade att sådana personer ofta uppmanar familj och vänner att också lämnar partiet.

Enligt Gao lämnar ofta högt uppsatta tjänstemän partiet eftersom de känner till sanningen bakom systemet.
– De förstår att kommunistpartiet kommer att kollapsa inom en snar framtid. De hoppar av innan det inträffar, sade Gao.

En av huvudanledningarna till att kineser lämnar KKP är religiös tro, sade Gao.

Tuidangs kinesiska webbsida:http://www.epochtimes.se/nio-kommentarer-om-kommunistpartiet.html

Översatt från engelska:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/16765/